İBB Gençlik Meclisi kar çalışmalarına katıldı

Yayın: 09:48 - 09.01.2017
Güncelleme: 09:48 - 09.01.2017

İBB Gençlik Meclisi, hafta sonunda İstanbul’un farklı noktalarında kar çalışmalarına katıldı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle hafta sonunda eğitim faaliyetlerine ara veren İBB Gençlik Meclisi, İstanbul’un farklı noktalarında kar çalışmalarına iştirak etti.

İBB Gençlik Meclisi bünyesinde insanî kriz ve doğal afetler karşısında emniyet güçlerine, itfaiyeye, AKOM, AFAD ve TKM gibi kurum ve kuruluşlara destek olmak amacıyla oluşturulan, ilkyardım, arama-kurtarma ve yangın söndürme konularında sertifikalı eğitim almış gönüllü ekiplerin yer aldığı Kriz Masası ve Call Center hafta sonunda aralıksız çalıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tuzlama ve kara kürüme çalışmalarına katılan İBB Gençlik Meclisi üyeleri, ulaşım güçlüğünün aşılmasına ve vatandaşların daha hızlı hizmet almalarına yardımcı olurken, ekiplerin ne kadar zor şartlar altında çalıştıklarını da yerinde görmüş oldu.

12 farklı noktada Belediye ekiplerine yardımcı olan gençler, çalışmalarını akşam saatlerine kadar sürdürdü.

İBB Gençlik Meclisi bünyesinde kurulan ve tamamı gönüllü gençlerden oluşan ekipler, alanında uzman eğitmenlerden sertifikalı eğitimler alıyor. AKOM, AFAD ve İstanbul İtfaiyesi ile birlikte tatbikatlara katılan gençler, başarı derecelerine göre eğitim kamplarına gönderiliyor. Gençler, verilen eğitimler sayesinde olası afetlerde destek sağlamak amacıyla afet bölgelerine gönderilebilecek yetkinliğe ulaşıyor. Afet bölgelerindeki profesyonel ekiplere yardımcı olmanın ve aş dağıtımında görev almanın yanı sıra kar kürüme, tuzlama, hayvan yemleme gibi faaliyetlere katılmak da Kriz Masası Ekiplerinin görevleri arasında.

İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İBB Gençlik Meclisi’nin sertifikalı ekipleri, insanî kriz ve afetler başta olmak üzere olumsuz koşullarda İstanbullulara hizmet etmeyi sürdürecek.

Exit mobile version