SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal CHP’de, 3. Çiftçi dönemi…

Yayınlanma:
ABONE OL

Yüksel Çiftçi, 3. kez CHP Kartal İlçe Başkanı seçildi.

Kartal Cumhuriyet Halk Partisi Olağan İlçe Kongresi Kartal Burcu Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Yapılan oylama sonucunda CHP Kartal İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi, 3. kez ilçe başkanı seçilerek adeta rekor kırdı.

Gizli oy, açık tasnif şeklinde yapılan ve TEK liste ile gerçekleştirilen seçim sonrasında 210 oy geçerli sayılırken, 3 delegenin de çekimser oy kullandığı belirtildi. Seçim kurulu resmi açıklaması sonucunda Yüksel Çiftçi, 3.defa Kartal CHP İlçe Başkanı seçildi.

CHP Kartal İlçe Teşkilatı 33. Olağan Kongresi Kartal Burcu Düğü Salonunda yapıldı. 213 İlçe Delegesinin katıldığı Kongreyi CHP Milletvekili Bayram Meral, CHP eski Milletvekili Berhan Şimşek, CHP Kartal İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi ve ilçe delegeleri katıldı.

Gündem  maddelerine geçilmeden önce Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi, gündem dışı bir selamlama konuşması yaptı.

Kongre’nin Divan Başkanlığını İl Genel Meclis üyesi Ertuğrul Gülsever, yaparken divan Kâtipliklerini de Erol Çiftçi ve Derya Derviş yaptılar. Şehitlerimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk için bir  dakikalık saygı duruşu yapıldı ve ardından İstiklal Marşımız okunduktan sonra yoklama yapıldı. Salt çoğunluk sağlandığı için gündem maddeleri gereğince, ilk önce faaliyet raporu okundu.

Başka aday çıkmadı

Daha sonra gündem maddeleri oylandıktan sonra Divan Başkanı Ertuğrul Gülsever, Kartal CHP İlçe Başkanlığına başka aday adayı olup olmadığını sordu ve aday olacaklara 15 dakika süre tanıyarak Yüksel Çiftçi’i CHP Kartal İlçe Başkanı aday adayı olduğunu ilan etti. Belirtilen süre içersinde 2. bir aday çıkmayında Divan Başkanı Yüksel Çiftçi’yi CHP Kartal İlçe Başkan adayı olduğunu ilan etti.

Meral, Belediye başkanımız neden burada yok?

Bu arada CHP Milletvekili Bayram Meral,  burada yapmış olduğu selamlama konuşmasında “Değerli arkadaşlarım Türkiye’de sorunların yaşandığı bir dönemde  bu genel kurul yapılıyor. Sayın başkanı ve yönetimi kutluyorum hakikaten bu ilçede bu yörede  Cumhuriyet Halk Partisinin  kaybettiği kaleleri teker teker  geriye almaya başladınız. Bu bizim için önemlidir.

Ne var ki görebildiğim kadarı ile Sayın Belediye Başkanımız burada yok.

Belki bir yere gitmiş olabilir. Belki sizin taleplerinizi geç karşılamış olabilirler. Ama  sorun çok talep çok.. Sorun varsa bu sorunu kendi içimizde kendi ilçemizde çözeceğiz.”  diye konuştu.

Meral, konuşmasını şöyle noktaladı: “Değerli arkadaşlarım Türkiye’nin halini görüyorsunuz. İşsizlik hat safha da, yoksulluk hat safhada, Maalesef AK Parti, halen daha Türkiye genelinde talanına yağmasına ve vurgununa devam ediyor. Ne olacak bu ülkenin hali? İşçi, memur ve emekli perişan işsizlik Türkiye’nin en önemli sorunu olarak gündemde” ifadesini kullandı.

Gündem dışı bir konuşma yapan CHP Kartal İlçe Başkanı ve CHP Kartal İlçe Başkan adayı Yüksel Çiftçi,”Bizler parti içinde bir birimizle yarışarak bir birimizle vuruşarak bir yerlere gelemeyiz. Mahallelerde uzlaşı listeleri yapalım, kazanan bir ilçe başkanlığında insanları bir birine kırdırmayalım dedik. Biraz önce konuşan ve bizi eleştiren Sayın Mustafa Albayrak, bize bir liste sundu.

Arkadaşlar her kes kendine göre bir liste sundu. Ama listenin sonunda, ortak bir uzlaşı halinde o mahalleden CHP’ye hizmet etmiş yeni yüzlerle yeni vizyonlarla yeni hedeflerle ileri delegasyonun önünü açmamız gerektiğini arz ettim ve bu nokta da da gerekli çalışmalar yaptık” dedi.

Çiftçi, Yeni yüzlere, genç beyinlere ihtiyaç var

Çiftçi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Hep aynı simalarla hep aynı yüzlerle hep aynı hatırlarla Cumhuriyet Halk Partili olarak maalesef istediğimiz ivmeyi zaman zaman yakalayamadık. Elbette bu partide  40 yılını vermiş, 30 yılını vermiş, alın terini vermiş, emeğini vermişlerin ben karşısında  saygıyla, hürmetle eğiliyorum” şeklinde ki konuşması coşkuyla alkışlandı.

“Onlar bizim başımızın tacıdır onlar partinin en zor süreçlerinde partiye sahip çıkan değerli büyüklerimizdir.

Eskinin bilgisini ve yeninin gücünü ortak harmanlamak gerekir

Ancak, gördüğünüz delegasyonda artık genç ve yeni beyinlerle, bildiğiniz gibi artık eskinin bilgisini ve yeninin gücünü ortak harmanlayarak bizler Sayın Belediye Başkanımız Altınok Öz’ün liderliğinde, belediye başkanlığı adaylığında Kartal’lıların teveccühü ile  15 yıl sonra hep beraber iktidar olduk. Bizler Sayın belediye başkanımızla birlikte  önümüzdeki süreçte  de Cumhuriyet Halk Partililer olarak , partinin siyasi ayağı olarak Cumhuriyet Halk Partisine yakışır bütünleşmeyi , birliği ve beraberliği  sağlayıp önümüzdeki  genel seçimlerde  iktidar olmanın  mücadelesini, onun planlamasını  ve onun programını yapmak zorundayız.

Mazlumdan yana olduk!..

Bizler her zaman mazlumdan yana olduk. Bu kutsal Muharrem ayında da  Kerbela’da şehit düşen  Hz. Hüseyin ve 12 İmamlar gibi . Gizli kabili uygulamalar yapan AKP İktidarına karşı, nasıl ki Kerbela’da mücadele etmiş, mazlum ve mağdur düşmüş halen binlerce yıl geçmesine rağmen bu mübarek Muharrem ayında  da onları Rahmetle anıyorum.

Bizde bir mücadele verdik. Daha sonra da  Kuvay_i  Milliye ruhuyla  ulu önder Mustafa Kemal liderliğinde  Cumhuriyeti kurduysak  şimdi de artık süreç  Cumhuriyet Halk Partililer olarak  başta Kartal genelinde , bütün ilçelerde hep birlikte  omuz omuza kenetlenerek  Sayın Genel Başkanımızı Başbakan, ve Sosyal Demokrat Devrimci düşünceyi de  iktidar yapmak zorundayız. Hepinize sevgiler, saygılar” diye konuştu.

Başka liste çıkmadı…

Daha sonra gizli oy, açık tasnif şeklinde seçimlere geçildi. Delegelerin seçim görevlilerince kimlikleri kontrol edildikten sonra oyları kullandırıldı. CHP İlçe Başkanı Yüksel Çiftçi ve Kartal Belediyesi Başkan Vekili Ergun Öztaner 2 nolu sandıkta oylarını kullandılar.

Oy kullanma işlemi saat  16.00’da tamamlanmasına rağmen Kongre  Komiseri yasal olarak saat 17.00’ye kadar oy kullanılan sandıkların açılamayacağını belirtti ve 1 ve 2 nolu sandık belirtildiği gibi saat 17.00’de açıldı ve oyların sayımına geçildi. Yapılan sayımda 213 delegenin oy kullandığı açıklandı.

210 oyun geçerli, 3 oyunda çekimser oy olduğu tutanakla tespit edildik ten sonra 3. kere Kartal CHP İlçe Başkanlığına seçilen Yüksel Çiftçi,  ön Mazbatasını aldıktan sonra yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi: “ Sevgili dostlar, bugün bizleri yalnız bırakmadığınız için huzurunuzda, önünüzde saygıyla eğiliyorum ve teşekkür ediyorum.

Küskünlüğe  son vereceğiz.

İnşallah bu önümüzdeki süreçte de  Sayın Belediye başkanımızla kazandığımız yerel iktidardan sonra, örgütümüzle, belediyemizle  ve genel merkezimizle küskünlüğe  son vereceğiz.

İçimizden kırılan arkadaşlarımız oldu, bilmeden eksikliklerimiz oldu, ama herkes bizim başımızın tacı. Biz herkesi kucaklayacağız herkesle omuz omuza olacağız. Şevkle, hırsla ve aşkla  genel seçimlerde hep beraber  yürek yüreğe çalışacağız ve Sayın Genel Başkanımızı Başbakan, Sosyal Demokrat düşünceyi  sol ideolojiyle  Türkiye’de iktidar yapacağız.

Kartal’da CHP ilçe başkanı olarak üst üste üçüncü dönemim.

Allah inşallah kartal ilçesi7nde bizlere daha güzellerini gösterir. Çok şükür üç dönemdir, üst üste ve bu yaşta seçildiğim için bana teveccüh gösterip destek verdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Hepinize şükranlarımı, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Çelenk gönderdiler

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın İstanbul’daki programlarına katılamadı ve CHP  Kartal İlçe Kongresine çelenk göndererek başarı dileğinde bulunduğu öğrenildi. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, CHP Ümraniye İlçe Teşkilatı, MHP Kartal İlçe Başkanı Şenol Yondemir ve İstanbul Afyonlular Kültür ve Dayanışma Derneği birer çelenk gönderdiler.

İşte yeni yönetim kurulu

Yüksel Çiftçi (Başkan)

Üyeler. Melda ATASÜ, Mehmet Ali AYDOĞAN, Coşkun DEMİR, İsmet ERDEM, İlhan GÜZELGÜN, Fethi HARMANCI, Haydar KAPLAN, Tümay KARAKAŞOĞLU, Binali KARAMAN, Hıdır KAYA, Ahu Zengin Kaygusuz, Önder NAMA, Nilay ÖZTANER ve Sevda TÖREMİŞ.

Yönetim kurulu yedek üyeler : Sermir DOĞAN, Zeki GÜVENÇ, Taner KESİÇİ, Hakan YURTYAPAN, Kemal UYAN, Mehmet  ÖNER ve Murat GEYLANİ

Haber ve Fotoğraflar:  Fethi SATICI

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]