SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sancaktepe Belediyesi“On Muharrem Ayı Ve Aşure Günü”Etkinliğini Kutladı

Yayınlanma:
ABONE OL

İslam Tarihi’nde önemli dönem noktası olarak bilenen ve Müslümanlar tarafından hicri yılbaşı olarak kutlanan “On Muharrem Ayı” yurdun dört köşesinde olduğu gibi İstanbul’un yeni İlçesi Sancaktepe’de de çeşitli etkinlikler kutlandı. Vatandaşlara aşure dağıtıldı, oruç sonrası topluca iftarlar açıldı. iftar sofrasında eller semaya kaldırıldı, dualar edildi; Oruçlarını birlikte açan Alevi,Sünni vatandaşlar birlikte  barış, dostluk, kardeşlik mesaj veridi.

Sancaktepe Belediyesi, On Muharrem Ayı ve Aşure Günü dolaysıyla Genco Erkal Kültür Merkezi’nde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Uzun ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İlyas Çelebi’nin katıldığı “Peygamber Sevgisi ve Önemi ‘isimli bir konferans gerçekleştirdi.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr İlyas Çelebi” Muharrem Ayı’nda tutulan oruç Ramazan ayı orucu kadar faziletli bir oruçtur.Bu ayda İslam Tarihi’nde de  birçok önemli kutlu hadise vuku bulmuştur.’dedi.

İslam dünyası yasa ve hüzne boğan ve peygamberimiz Hz.Muhammed’in torunu Hüseyin’in siyasi oyunlar yüzenden hunharca katledildiği ayın Muharrem ayında olduğunu belirten Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyesi Prof Dr.Mustafa Uzun ise” Kerbala Olayı bu yüzden son derece büyük bir üzüntü sebebi. Muharrem ayını müminlerin sevinç ve üzüntülerini paylaşabileceği bir zaman dilimidir” şeklinde kaydetti.

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ise ”Bu mübarek Muharrem Ayı Aşure Günü dostluk ve kardeşliğimizi daha da pekiştirecektir “dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen’in konuşmasında şu mesajlara yer verdi;”Ak Parti hükümeti demokratik açılım ve eylem planlarıyla Türkiye’nin özlemini çektiği kardeşlik ve huzur ortamına kısa sürede yakalayacaktır ”

Sancaktepe İlçesi’nde tertip edilen Muharrem ayı iftarı farklı görüşteki vatandaşları bir araya getirdi. İftarda Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen, Sancaktepe Belediye Başkan İsmail Erdem, Sancaktepe İlçesi Ak Parti Teşkilat Başkanı Azmi Ekinci, alevi dedeler, din adamlar, Sancaktepeli Alevi ve Sünni vatandaşlar bir araya geldi.

Daha sonra İstanbul Milletvekili Mehmet Sekmen ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem birlikte vatandaşlara aşure dağıttı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
29 Nisan 2024
Kültür Sanat Etkinliklerinin Yepyeni Adresi ‘Yalı Yunus Topselvi Kültür Merkezi’

Kartal’ın kültürel ve sosyal yaşamına katkı sunması amacıyla projelendirilen ve geçtiğimiz haftalarda görkemli bir organizasyon ile açılışı gerçekleştirilen Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi; kültürel ve sanatsal etkinliklerin yeni merkezi haline geldi. Hafta sonlarını tiyatro ile değerlendirmek isteyen Kartallı vatandaşlar, Yalı-Yunus-Topselvi Kültür Merkezi’ni tercih etti. Açıldığı günden bu yana konser, tiyatro, konferans, eğitim seminerleri gibi birçok etkinliğe ev […]

Belediye
29 Nisan 2024
Şile Şakayık Şenliği 10. Yaşında Doğa Severlerle Buluştu

10 Yıl önce Şile Çevre Gönülleri Derneği tarafından başlanan ve Şile Belediye Başkanlığının da organizasyona dahil olan 10.Şile Şakayık Şenliği geçtiğimiz hafta sonu Şile Hasanlı Mahallesi Sarıkavak Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği İşbirliğinde Gerçekleştirildi Zaman Yağan Yağmura Rağmen Yoğun Katılımla Gerçekleşti. Şakayık Şenliği, Şile Belediyesi ve Şile Çevre Gönüllüleri Derneği işbirliğindeki […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Belediye
20 Nisan 2024
Dünyanın Çocukları “Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali” için İBB’de buluştu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden ‘Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali’ için İstanbul’a gelen çocukları, Saraçhane’deki tarihi Meclis Salonu’nda ağırladı. İmamoğlu, aralarında Filistin ve Ukrayna’dan gelen çocukların da bulunduğu katılımcılara, “Dünyanın farklı bölgelerinde yaşanan savaşların, acıların son bulması, Atatürk’ün dediği gibi, yurtta ve dünyada barışın egemen olması için, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var. Dilerim, […]