“Benimle Gülümse” projesi hayata geçirildi

Yayın: 12:17 - 30.01.2017
Güncelleme: 12:17 - 30.01.2017

Engelli çocukların koruyucu sağlık hizmetini sağlamak, eğitimlerinin kendi ortamlarında sağlanması, ağız ve diş sağlıklarının doğumdan itibaren koruma altına alınması için geliştirilen “Benimle Gülümse” projesi hayata geçirildi. İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından geliştirilen proje kapsamında 5 bin kişiye hizmet verilmesi hedefleniyor.
İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 0-6 yaş grubundaki engelli çocuklar için geliştirilen ‘Benimle Gülümse’ projesi, Ataşehir Metin Sabancı Merkezi’nde düzenlenen bir toplantı ile start verdi. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın mali destek sağladığı projeye, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü de destek verdi. Projenin tanıtımı nedeniyle düzenlene toplantıya, AK Parti Milletvekili Mahir Ünal, İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı İcra Kurulu Başkanı Dr. Altan Edis ve çok sayıda davetli katıldı. Toplantıda proje ile ilgili katılımcılara bilgi verildi.

“Bu proje ile 5 bin kişiye erişmeyi planlıyoruz”
Proje ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Lütfullah Orhan, projenin temelinin 1 yıl önce gönüllülük esasında yapılan çalışmaların ardından ortaya çıkmaya başladığı belirterek, “İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği olarak yürüttüğümüz evde sağlık hizmeti esnasında, birçok engelli vatandaşımızın, hastanelere, sağlık kuruluşlarına ulaşmada güçlük çektiğini, ailelerinin çok ciddi sıkıntılar yaşadığını gözlemledik. Bunun üzerine 0-6 yaş engelli çocuklarımızın diş sağlığı taraması, diş hastalıklarının tedavisi ve gerekirse kurumlarımıza eriştirilmesi projesini hayata geçirmeye karar verdik. Bunun için İstanbul Kalkınma Ajansı’na müracaat ettik. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından projemiz kabul gördü. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı ile işbirliği yaparak bu hastalara erişim imkanı planladık. Bin 200 hasta ve aileleri ile beraber, eğitimleri ile beraber 5 bin kişiye erişim planladığımız 1 yıl sürecek bir proje” şeklinde konuştu.
Projenin hem İstanbul’a hem de Türkiye’ye bir örnek oluşturacağını vurgulayan Orhan, “Yaklaşık 1 yıl olarak planladığımız ve 1 milyon lirayı aşan bütçesi olan bu projede, hastalarımıza mobil ekiplerimiz vasıtası ile bizler ulaşacağız. Eğer hastane ortamlarına transferleri gerekiyorsa da bu işlemi de biz yerine getireceğiz. Sağlıkta dönüşüm ile hastanelerimize erişimde Sağlık Bakanlığımız ciddi bir mesafe aldı. Ancak hastaneye erişme güçlüğü olanların bir ihtiyacı olduğunu biz gözlemledik. Bu çerçevede hastanede sağlık hizmetleri başlatılmıştı. Engelli bireylerde bu zorluk daha fazlaydı. Bu eksikliği ve bu açıklığı gözlemledik. Bu alanda kendi bölgemizde İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği’nin bölgesindeki 6 ilçede bu projeyi başlatıyoruz. İnşallah hem İstanbul’a hem de ülkemize örnek bir model geliştirmeye çalışacağız” diye konuştu.
Yaş aralığını ileriki dönemlerde arttırmayı hedeflediklerini kaydeden Orhan, “Projemize 0-6 yaş aralığındaki engelli çocuklarımızı dahil ettik. Hem bu çocukların eğitim güçlüğü hem de çocuk yaşta diş sağlığı bilincinin verilebilmesi, ailelerine bu konuda eğitim sağlanabilmesi, ileriki dönemlerde yaş aralığını genişleterek toplumun daha geniş kesimlerine ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Exit mobile version