Cevizli Lisesi Açıldı

Yayın: 11:00 - 07.07.2009
Güncelleme: 11:00 - 07.07.2009

Kartal bir liseye daha kavuşuyor.

Cevizli Lisesi’nin açılmasıyla Kartal’da sınıf mevcutları 30-35’ler seviyesine inecek.
Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kartal’a bir lise daha kazandırdı. Cevizli, Saraylar Caddesi üzerinde bulunan sarı bina, Cevizli Lisesi oldu.

Bir süreden beri yıkılıp, yeniden yapılan ya da onarıma alınan okul öğrencilerinin hizmetine sunulan bina, nihayet aslına kavuştu. Kartal’da bir lise daha açıldı. Liseye kurucu müdür olarak, Muhammet Okumuş atandı.

Cevizli Lisesi’nin, açılmasıyla Kartal’da önemli bir sorun olan lise problemi çözülmüş oldu. Özellikle Süleyman Demirel Lisesi’ne nefes aldırması beklenen Cevizli Lisesi, Kartal Lisesi ve Medine Tayfur Sökmen Lisesi’ni de rahatlatacak.

Yeni lise ile sınıf mevcutlarını aşağıya çekecek olan çevre liseler Kartal Lisesi, Süleyman Demirel Lisesi ve Medine Tayfur Sökmen Lisesi başta olmak üzere Kartal’daki birçok okul rahatlayacak. Bu rahatlama ÖSS başarısını biraz daha yukarı çekerken, başarı Kartal geneline de yansıyacak.

Cevizli Lisesi’nin, açılışı eğitim camiasında, büyük sevinç yarattı. Kartal’a yeni bir lise kazandırılması, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy’un başarısı olarak görüldü. Veli ve öğrencilerin, büyük bir memnuniyet ile karşıladığı Cevizli Lisesi, yeni öğretim yılında dört şube açacak.

Sarı bina olarak bilinen Cevizli Lisesi, 4 katlı olup, büyük bir bahçeye sahip.
Cevizli Lisesi, 2009–2010 öğretim yılında onarıma alınan Süleyman Demirel Lisesi’ni bir süre misafir edecek.

Haber: M. Nazım TELLİ

Exit mobile version