Anadolu Adliyesi’nde toplu iş sözleşmesi heyecanı

Yayın: 12:20 - 02.02.2017
Güncelleme: 12:20 - 02.02.2017

Özel Güvenlik ve Koruma İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Hasan KOÇ, Anadolu Adliye Sarayı’nda Toplu-İş Sözleşmesi toplantısında yaptığı konuşmada, Özel  Güvenlik Görevlilerinin taleplerini, hak ve menfaatlerinin mücadelesini verirken, tüm emekçileri bir bütün olarak gören, insan ve emeği merkeze alan, ilkesel sendikal mücadele vermekteyiz.

 

Bu bağlamda bir çok işyerinde, KAMU-İŞ SENDİKASI ile yürüttüğümüz toplu-iş sözleşmeleri, anlaşmazlıkla sonuçlanınca, YÜKSEK HAKEM HEYETİ’ne giden toplu-iş iş sözleşmeleri, Yüksek Hakem Heyeti’nden sendikamıza bir bir gelmeye başlamıştır. Gelen zam oranları ve çalışma kuralları, bizim talebimizin çok ötesidndedir. Ancak, umutla ve heyecanla beklediğimiz yarınların, bir başlangıçı olarak görüyoruz.

 

KOC, Anadolu Adliyede Sarayı’nda toplu-iş  sözleşmesi ile elde edilen hakların madde başlıkları, ramazan ve kurban bayram yardımı, yakacak yardımı, çocuk yardımı, ikramiye ve diğer sosyal haklardır. Bu hakların geliştirilerek önemli bir adımın başlangıçı olarak  söyleyebiliriz.

 

Hasan KOÇ adliyemizin nitelikli, güvenlik hizmeti alabilmesi için, Özel Güvenlik Görevlilerinin  memnuniyetini maksimum düzeyde tutulması gerektiğini, Anadolu Yakası Adliye Sarayı Başsavcılığı’nın da bu anlamda önemli adımlar attığını biliyoruz.

 

KOÇ, örgütlenmemizde ve toplu-iş sözleşme sürecinde, Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Fehmi TOSUN’nun, iş ve çalışma barışına sunmuş olduğu katkı ve Güvenlik Görevlilerinin, demokratik tavırlarına olan anlayışlı yaklaşımının, kendilerini ayrıca memnun ettiğini ve bu tavrın devamını beklediklerini belirterek Sayın Fehmi TOSUN’a, tüm yetkililere, sendikamızın kıymetli üyelerine ve toplu-iş sözleşmesini adım adım takip eden sendika işyeri temsilcilerimize çok çok teşekkür ederim.

 

H a s a n K O Ç

Öz Güven-Sen Sendikası

Genel Başkan Yardımcısı

Exit mobile version