Ahmet Şimşek Koleji’nde İkinci Dönem Zili Çaldı, İyi Dersler…

Yayın: 11:42 - 06.02.2017
Güncelleme: 11:42 - 06.02.2017

Yarıyıl tatili sona erdi ve ikinci dönem başladı. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının ikinci döneminde öğrencileri yoğun bir sınav maratonu bekliyor.

Sınav dönemi başlıyor.

İkinci dönem ortaokul 8. sınıf ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. Ortaokul 8. Sınıf öğrencileri 26 ve 27 Nisan tarihinde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarına girecek. TEOG sınavlarına giremeyenler için mazeret sınavı ise 20 ve 21 Mayıs’ta yapılacak. TEOG sınav sonuçlarının Haziran ayında açıklanması planlanıyor. Üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 12 Mart Pazar günü tek oturumda yapılacak. İkinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) ise 10 ve 11 Haziran ile 17 ve 18 Haziran’da beş oturumda gerçekleştirilecek. Eğitimin ikinci yarıyıl dönemi 9 Haziran Cuma günü sona erecek. 2017-2018 eğitim öğretim yılı da 18 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

“Hazırlıklarımız tamam.”

İkinci döneme hazır olduklarını belirten Ahmet Şimşek Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Hasan Delikenli, “Yeni dönemle ilgili tüm çalışmalarımızı yaptık, plan ve programlarımızı tamamladık. Öğrencilerimize, ailelerine ve okulumuza başarılar getirmesini umut ederek, ikinci döneme başladık.” dedi.

“25 Şubat tarihinde bursluluk sınavı yapacağız.”

Ahmet Şimşek Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Bora Esin ise şunları söyledi; “Birinci dönemi büyük bir hızla ve başarılarla tamamladık, birinci dönem gerçekleştirdiğimiz projeleri ikinci dönem daha da artırarak sürdüreceğiz. Akademik başarılarımız, sosyal projelerimiz, toplum hizmeti çalışmalarımız hızla artıyor. 25 Şubat tarihinde bursluluk sınavı yapacağız. İkinci dönem öğrencilerimizi hızlı bir tempo bekliyor. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”

Exit mobile version