Maltepe Belediyesi, Türk dünyasının ünlü yazarlarından Cengiz Aytmatov’un ismini bir parka vermeye hazırlanırken, yeni Kaymakamlık binasının önündeki alana, “15 Temmuz Parkı” isminin verilmesini gündemine aldı.
Maltepe Belediye Meclisi şubat ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Belediyenin 2016 yılında yaptığı hizmetlerden bahsederek konuşmasına başlayan Kılıç, “Son aylarda ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görmemiz lazım. İşte en son Reina saldırısında orada hayatını kaybedenler adına Lübnanlı dostlarımızla bir araya gelerek kardeşlik anlaşması imzaladık ve Reina’yı ziyaret ederek bir anma gerçekleştirdik. Türkiye’de barışı, iç huzuru bozmak isteyenlere karşı birlik olarak durduk. El ele, hep beraber ilçemizi ülkemizi bu tür olaylardan uzak tutacağız” dedi.
MALTEPE’YE 15 TEMMUZ PARKI
Gruplar adına yapılan konuşmalar sonrası 9 maddelik meclis gündemi oylandı. Gündeme göre, Türk dünyasının ünlü yazarlarından Cengiz Aytmatov’un isminin bir parka verilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca yeni Kaymakamlık binasının önündeki alana da, “15 Temmuz Parkı” isminin verilmesi gündeme alındı.
İlgili Haberler
Kartal Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası’ndan Unutulmaz Konser
Kartal E-5 Kuzey 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları İBB’de askıya çıktı
AK Partili Hilmi Türkmen, CHP’li Üsküdar Belediyesi’nin bir yılını özetledi
Mehmet Sekmen’in babası vefat etti
Kartal’da Çevre Gönüllüsü Öğrenciler Sergi açtı
Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi 110. Yılında Kartal’da