BAŞKAN ALTINOK ÖZ ESENTEPE MAHALLESİ SAKİNLERİYLE BULUŞTU

Yayın: 07:58 - 14.02.2017
Güncelleme: 07:58 - 14.02.2017

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Esentepe Mahallesi’nde 8’inci ve 9’uncu parselde tapuları bulunan ve kentsel dönüşüm konusunda sorunları olan hak sahiplerine yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına katıldı. Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Alanı Etkinlik Çadırı’nda gerçekleştirilen toplantıya Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün yanı sıra Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Nuran Keriş, Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, birim müdürleri, başkan danışmanları, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.

Kartal’da gerçekleşen kentsel dönüşümün en önemli mimarı olan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Esentepe Mahallesi’nde bulunan iki parselin sakinleri ile buluştu. 8’inci ve 9’uncu parsel olarak bilinen birbirine komşu iki bölgede taşınmazları bulunan hak sahiplerinin katıldığı toplantıda Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürü Gökhan Akbulut bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda parsellerin mevcut durumu ile Kartal Belediye Meclisi’nin gerçekleştirdiği imar tadilatı sonrasındaki durumunu karşılaştırıldı. İnteraktif hazırlanan sunumda dileyen hak sahiplerinin önce ve sonra ne kadar inşaat hakkı kazandıkları da aktarıldı.

Sunumun ardından konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, söz konusu iki parselde daha önce dönüşüm gerçekleştirilemediğini ve emsal oranının 1.75 olduğunu vurguladı. Başkan Altınok Öz, Kartal Belediye Meclisi’nin gerçekleştirdiği imar tadilatı ile emsal oranının 2.5’e yükseldiğini söyledi. Her iki parselin de bu şekilde dönüşebilir hale geldiğini belirten Başkan Altınok Öz, “Burada size bir sunum hazırladık. Ne durumdaydınız, biz belediye olarak ne yaptık onu göstermek istedik. Bizim size soracaklarımız var, sizin de bize soracaklarınız var. Bizim üstünde durduğumuz şey dönüşebilir hale gelmeniz ve ondan sonra da dönüşmenizdir. 8. parselde 1.75 oranı ile 15 bin küsur inşaat hakkı var iken yaptığımız itiraz sonucu 2.5 emsal ile nerdeyse 25 bin metrekare inşaat hakkı ortaya çıktı. 8. parseldeki daha önceki yüzde 29’luk terkiniz yeni planda yüzde 19’a düştü. 9. parselde ise 1.75 emsal ile yaklaşık 10 bin metre olan inşaat hakkınız 2.5 emsal ile yaklaşık 15 bin metre kareye çıktı. Yine buradaki terkiniz de yüzde 31’den yüzde 26’ya düştü.” şeklinde konuştu.

Başkan Altınok Öz, bu noktadan sonra herkesin üçe beşe bakmadan birleşerek bir an önce dönüşmesi gerektiğini ve Haziran ayına kadar Kartal Belediyesi’ne proje sunmaları gerektiğini, aksi takdirde hak kaybı yaşanacağını söyledi. Söz konusu değişiklik ile bölgede açılması gereken yolun da ulaşımı rahatlatmak adına açılacağını belirten Başkan Altınok Öz, Kartal Belediyesi’nin dönüşümün önünü açmak adına elinden geleni yaptığını söyledi. Toplantının bundan sonraki bölümünde ise soru cevap kısmı yapıldı ve hak sahipleri hazırlanan sunum üzerinden haklarını sorguladı.

Exit mobile version