Okul Kantinleri Masaya Yatırıldı

Yayın: 07:49 - 31.12.2009
Güncelleme: 07:49 - 31.12.2009

Maltepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler,  İlçe sınırları içinde faaliyet gösteren okulların kantin ve yemekhanelerini denetliyorlar. Denetimlerde genellikle işyeri ruhsatı, satılan gıdaların son kullanım tarihleri, hijyen koşullarda uyulup uyulmadığı titizlikle kontrol edildiği bildirildi. Okul kantinlerinde ve yemekhanelerinde çalışan personelin günlük sakal tıraşı olmaları yiyecek maddelerini tutarken ellerinde mutlaka star ize edilmiş  eldiven Kullanmaları’nın  yanı sıra üzerlerindeki  kıyafetlerin temizlik derecesi de kontrol edildi.

Doğal Gaza Geçilecek

Ayrıca bu alanlarda kullanılan tüplerin tehlike oluşturduğundan, kullanılmasına yasaklama getirildiği kaydedildi. Doğalgaz, elektrik araç ve gereçlerin kullanılması zorunlu hale getiriliyor. Burada esnafın uyulması gereken kurallar şöyle sıralanıyor.

İşte Kurallar…

Kantin ve yemekhaneler belediyemizden mutlaka çalışma ruhsatı alacaklar.Katiyetle LPG tüpü bulundurmayacaklar.Mutfaklarında ve bulaşıkhanelerde sıcak su tertibatı olacaktır.Çalışan elemanlar beyaz iş önlüğü ve bone kullanacaklar.Yangın söndürme cihazı bulunduracaklar.Kapalı ambalajlarda satılan ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat edilecek  ve kullanım tarihi  geçen ürünler kaldırılacaktır.Yerler ve duvarlar kalebodur veya fayansla kaplanmış olacak, boya ve badanaları temiz olacak.Çöp kovaları kapaklı olacak.Umumi temizliğe dikkat edilecek, her şey düzenli temiz olacak.

Mazeret Kabul Edilmeyecek

İnsan sağlığını ilgilendiren konularda hassas olduklarını belirten Maltepe Belediye Başkanı Prof.Dr. Mustafa Zengin,” İnsan sağlığı ve özellikle öğrencilerimizin sağlığı bizim için her şeyden daha çok önemlidir. Belirlenen ve uygulanması istenen kurallara uymayanın gözünün yaşına bakmayız. Kuralları dikkate almayanlar tabi’i ki sonuçlarına katlanacaktır. Katiyen bu konuda mazeret kabul edilmeyecek” şeklinde konuşarak belirlenen kurallara uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Fethi Satıcı

Exit mobile version