Kartal Belediyesi Sivil Savunma Ekipleri Okullarda Eğitim Vermeye Devam Ediyor

Yayın: 09:26 - 14.03.2017
Güncelleme: 09:26 - 14.03.2017

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, Deprem Haftası çalışmaları kapsamında Kartal Doğa Koleji’nde eğitim vererek tatbikat yaptı.

Kartal Doğa Koleji’nde eğitim veren Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, deprem anında yapılması gerekenler hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Eğitimde öğrencilere, deprem öncesi ve deprem sonrası ilk 72 saatte ne yapmaları gerektiği anlatıldı. ‘Deprem çantası’ hazırlanması gerektiğini belirten eğitmenler, öğrencilere bu çantada nelerin bulunması gerektiği hakkında bilgi verdi. Kapalı bir ortamda depreme yakalanıldığında “hayat üçgeni” oluşturulması gerektiğine dikkat çeken eğitmenler; çocuklara çök, kapan, tutun hareketi ile nasıl hayat üçgeni oluşturabileceklerini uygulamalı olarak anlattı.

 

Eğitimin ardından öğrencilere deprem tatbikatı ile yangın söndürme tatbikatı da yapılarak okul istenen dakikalarda düzenli bir şekilde boşaltıldı. Okul bahçesinde toplanan öğrencilere bahçede çıkabilecek herhangi bir yangında ne yapmaları gerektiği anlatıldı.

Exit mobile version