Sultanbeyli’de “Manipülasyonların Kıskacında İslam’’ Konferansı yapıldı

Yayın: 09:07 - 20.03.2017
Güncelleme: 09:07 - 20.03.2017

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Önder İmam Hatipliler Derneği ve Samed Sultanbeyli İmam Hatipliler Derneği’nin düzenlemiş olduğu “Manipülasyonların Kıskacında İslam” ve Ömer Karaoğlu konseri Sultanbeyli Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Moderatör Tuğba Karaçorlu’nun eşliğinde Önder Yönetim Kurulu Üyesi Veysel Başar tarafından gerçekleştirilen seminerde şu ifadelere yer verildi.

Bugün içinde yaşadığımız ve son birkaç yüzyıldır Batı dünyası tarafından şekillendirilen dünya, insanlığı geçmişte olduğundan daha iyi bir noktaya ulaştırmada başarılı olamamıştır. Tam aksine, özellikle son yıllarda yaşanan gelişmelere bakıldığında, Batılı devlet ve yapıların kontrolündeki mevcut küresel sistemin dünyayı felakete sürüklediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Nitekim şu veriler bu acı gerçeği teyit eder niteliktedir:

Dünyamızın bu hale gelmesinin baş sorumlusu, hiç şüphesiz mevcut sistem ve bu sistemin temsilcisi olan kişi ve kurumlardır. Yaşanan sorunlara çözüm üretme potansiyeline sahip İslam medeniyetini oluşturan tüm unsurlar, bu potansiyeli sebebiyle çeşitli manipülasyonlara maruz kalmaktadır.

 

Güçlü yorumu ve özgün besteleriyle Ömer Karaoğlu, Sultanbeyli İmam Hatip Ortaokulları ve Liselerinden yoğun katılımı ile sahne aldı.

 

Konsere ‘Arzuhal’ parçası ile başlayan sanatçı gecede; ‘Kuşlar’, ‘Ne zaman insan’,  ‘Hasret’, ‘Yol mu dayanır’, ‘Mekke’, ‘Sızı’‘La ilahe illallah’ gibi eski ve yeni parçalarını İmam Hatiplilerle hep birlikte söyledi.

 

‘Biz etrafımızda pek çok acı ve ızdırap ile birlikte yaşıyoruz. Suriye’yi biliyoruz, onlarla aşımızı paylaşmaya çalışıyoruz. Biz büyük bir ümmetin evlatlarıyız çünkü. Filistin’de yangın sürekli alevlendirilmeye çalışılıyor. Biz biliyoruz ki düştüğümüz yerden yeniden ayağa kalkacağız. Yürekten buna iman ediyoruz. Biz bu acılardan umutlar devşirmeyi bileceğiz.’ sözlerinin ardından ‘Bilemezler’ parçasını okudu.

 

Sanatçı, Ömer Karaoğlu alkışlar ve tezahüratlarla konserini tamamladı.

Exit mobile version