SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Orhangazi Mahallesi Başkan’ı Ağırladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli Belediyesi Başkanı Hüseyin Keskin, mahalle gezilerine bir yenisini ekledi ve geçtiğimiz hafta Orhangazi Mahallesi’ni ziyaret etti.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, her hafta bir mahalleyi ziyaret ederek vatandaşlarla buluşuyor. Başkan Keskin’in son durağı Orhangazi Mahallesi’ydi.

Program vatandaşlarla Ahmet İskender Öğrenci Yurdu’nda yapılan kahvaltıyla başladı.

Gündemde mülkiyet vardı.

Kahvaltı sonrası Keskin yaptığı konuşmada, ilçedeki projelere değindi ve özellikle son zamanlarda tartışma konusu olan 1/5000’lik planlarla ilgili vatandaşlara bilgi verdi.

“Bir şehrin gelişebilmesi,  kalkınabilmesi ve yatırım alabilmesi için mutlaka planlı olması gerekiyor.” diyen Keskin, Başbakan Erdoğan ve ilgili bakanlıklarla Sultanbeyli için çözüm önerilerini görüştüklerini söyledi. “Hep birlikte Sultanbeyli’yi daha yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için çalışıyoruz.” diyen Keskin, planların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını, evleri donatı alanında kalan vatandaşların mağdur edilmeyeceğini anlattı. Bu anlamda belediye olarak plana itiraz haklarını kullanacaklarını söyleyen Keskin, vatandaşların da şahsi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz edebileceklerini açıkladı.

Keskin: “Kimse mağdur edilmeyecek”

“Sultanbeyli’nin, hatta bütün Türkiye’nin bize göre en büyük eksiği eğitimdir.” diyen Keskin, bunun da yine mülkiyetle bağlantılı olduğunu, mülkiyet problemi çözülür çözülmez yatırımların önünün açılacağını dile getirdi ve “yapılacak uygulama planlarının ardından tapu sorunu çözüme yaklaşacak” dedi. Çalışmalarda kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyleyen Başkan Keskin, “kimsenin zarar etmemesi için mevcut şartları zorlayacağız” şeklinde konuştu.

Devam eden projelerden bahseden Keskin, TEM otoyolu inşaatının birkaç ay içinde tamamlanacağı, askerlik şubesi, hükümet konağı, karakol binaları gibi yapıların 2010 yılı içinde yapılacağı müjdesini verdi. 2 kültür merkezinin de bu yıl faaliyete geçeceğini söyleyen Keskin, Sultanbeyli’nin bu merkezlerle kültürel anlamda daha zengin bir ilçe olacağını dile getirdi.

Orhangazi Mahallesi’ndeki projeler ve 2010

Göreve geldikleri günden beri Orhangazi Mahallesi’nde yapılan yeniliklerden bahseden Keskin, 18 adet sokak ve caddede asfalt serimi, 230 ton asfalt yama ve 301 kamyon stabilize malzeme alımı yapıldığını söyledi, park, bahçe, ağaç dikimi gibi çalışmaları detaylandırdı. İSKİ’nin atık su kanalı çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

2010 yılı için de, asfalt çalışmalarının tamamlanmasının planlandığını söyleyen Keskin, asfaltı yapılan yerlerin kaldırımlarının tamamlanacağını, yeni park ve kültür merkezleri projelerinin olduğunu anlattı ve eksik kalan doğalgaz hattının biteceği müjdesini verdi.

Konuşmasının bitiminde mahalle gezisine çıkan Keskin, Orhangazi Lisesi, Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu, Orhangazi İlköğretim Okulu, Orhangazi Sağlık Ocağı, Orhangazi Muhtarlığı, Bahçelievler Kız Öğrenci Yurdu’nu gezdi ve yetkililerden bilgi aldı. Keskin gezisini vatandaşlarla sohbet ederek, onların problemlerini dinleyip fikir alışverişlerinde bulunarak tamamladı.

İlgili Haberler

Ekonomi
25 Nisan 2024
Konut kredisinde yüksek limit fırsatı! 3 milyon düşük faizle verilecek

Ev satın almak isteyenlere konut kredisinde yüksek limit fırsatı açıklandı. 3 milyon TL konut kredisi düşük faizle verilecek. İşte yüksek limitli ve düşük faizli konut kredisi fırsatının detayları… Kira derdinden kurtulup kendi evini satın almak isteyenler ya da gayrimenkul yatırımını tercih edenler için konut kredisi paketlerinde fırsat doğdu. Ülkemizde kredi türlerinde faiz oranlarının artması ve […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
Emekli cebine giren ek paradan olacak! 5.000 TL kesiliyor

Emekli cebine giren ek paradan olacak! 5.000 TL kesiliyor. Ülkemizdeki emekli vatandaşlar ceplerine maaşa ek giren paralara sevinirken maaşlardan 5 bin TL buhar olup gidiyor. İşte emeklilerden kesilen 5 bin TL’ye dair detaylar… SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında uzun yıllar hizmet etmiş vatandaşlar emeklilik haklarını elde ettikten sonra tek istedikleri rahat bir yaşam. Ancak […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
Temmuz 2024’te ihtiyaç sahiplerine büyük destek! Sosyal yardım ödemeleri ne kadar olacak?

Sosyal yardım ödemelerinde artışlar yapılıyor. O vatandaşlara ulaşacak Mayıs ayı sosyal yardım ödemeleri belli oldu. İşte Mayıs 2024 sosyal yardım ödemeleri detayları… Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyacı olan vatandaşlar için sağladığı birçok alandaki destek ödemeleri zamlanıyor. Temmuz ayında yapılacak memur ve memur emeklisi maaş zammıyla birlikte destekler de artacak. Memur ve memur emeklisi maaş […]

Ekonomi
25 Nisan 2024
4A, 4B, 4C’li emekliye özel torba yasa: 9 maddeye onay!

4A, 4B, 4C’li emekliye özel torba yasa: 9 maddeye onay! SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’ndan emekliler için özel bir torba yasa oluşturuldu. 9 madde emeklilerin yararına onaylanıyor. İşte emeklilere özel destek paketinin tüm detayları haberimizde… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizdeki emeklilere bu yıla özel kıldı. 2024’ün Emekli Yılı olması şerefine ise emeklilere özel birçok düzenleme […]