SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Maltepe’de Öğretmenlere 700 TL Promosyon Müjdesi!

Yayınlanma:
ABONE OL

 İstanbul Maltepe’de eğitim çalışanlarının maaş ve ek ders gelirlerinin aynı bankadan yapılması için bankalarla girilen promosyon pazarlığında sonuca varıldı.

Maltepe’de görev yapan eğitim çalışanları 3 yıllığına maaş ve ek ders gelirlerini aynı banka üzerinden olması koşuluyla Halk Bankası ile varılan anlaşma neticesinde kişi başına 700 TL promosyon geliri alacak.

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan örnek bir çalışmaya imza attı. Bankalarla müzakerelerin yürütülmesi için sendikaların ilçe temsilcilerinden, okul müdürlerinden oluşan Şube Müdürü Muzaffer Doğan başkanlığında komisyon kurdu.

 Dokuz kişiden oluşan komisyon bankalarla müzakereleri bitirdi ve 29.12.2009 tarihinde en yüksek teklifi sunan Halk Bankası ile anlaşmaya varıldı.

Kart ücreti, EFT, hesap işletim ücreti, yıllık abone ücreti gibi ekstra kesintilerin olmayacağı çalışan lehine maddelerin bulunduğu sözleşmede en çok tartışma konusu olan ek ders ücretlerinin bekletilmeden yatırılması gibi maddelerde var.

Komisyon toplantılarında Türk Eğitim Sen temsilcisinin ille de milli banka olsun ısrarı ile Eğitim Bir Sen Temsilcisinin bankaları komisyona tek tek değil toptan alalım ve aralarında açık artırma ile yapalım ısrarı anlaşmazlıklara neden oldu.

Sendikaların birleştikleri tek nokta ise promosyonun tamamının çalışana dağıtılması oldu. Eğitim Sen temsilcisi ise 5 toplantının ikisine katılmadı. İlk tekliflerde 9 banka teklif sundu fakat miktarların az olması nedeniyle ikinci teklifler istendi.

Bankalarla teker teker görüşülmesi kararı üzerine İkinci teklif sürecinde teklif veren 6 banka içerisinden en fazla teklifi verin Halk Bankası ile anlaşma imzalandı. Anlaşmaya ve alınan karara göre promosyonların %100’ü çalışana dağıtılacak.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Yalçın, örnek uygulama yaparak katılımcı ve şeffaf bir sürece öncülük ettiği için İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan’a teşekkür etti. Başkan Yalçın, bütün İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Faik Kaptan Bey’in gösterdiği hassasiyeti göstermeli ve sendikaları sürecin dışında tutmamalıdır.

Sendikalardan uzak kurdukları komisyon marifetiyle anlaşma yapanların cezasını çalışanlar çekmektedir dedi. 300 liralık Bonus Puanına 3-4 yıl bankalara çalışanları mahkum eden başarısız İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin süreci yönetme konusunda Maltepe’den alacağı ders vardır dedi.

Tamamının çalışana dağıtılması kararı ise Yetkili Sendika olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız Kurum İdari Kurul Toplantısı kararlarına uygun olmuştur.

Diyen Şube Başkanı Yalçın, Eğitim Bir Sen Maltepe İlçe Temsilcimiz Talat Yavuz’a ve emekleri bulunan komisyon üyelerine teşekkür ediyorum dedi.

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]