SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

“Bütünün Bir Parçası Olarak Biz de Varız!”

Yayınlanma:
ABONE OL

Çevreye olan duyarlılığı ile dikkat çeken Kartal Belediyesi, sürdürülebilir çözümlerine bir yenisini daha ekledi.Gelecek kuşaklara daha temiz bir çevre bırakmak ve doğal yaşamı teşvik etmek amacıyla  “Bütünün Bir Parçası Olarak Biz de Varız!” sloganıyla yola çıkan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü “Atıkları Geri Kazanım Projesi” ile ilgili bilgilendirme ve eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Kartal Belediyesi ambalaj, bitkisel yağ, pil, elektrik ve lastik atıklardan oluşan geri kazanım projesinin çalışmalarına hız verildi.  Düzenlenen kampanya çerçevesinde tüketicilerin kullandıktan sonra çöp olarak değerlendirdiği ambalaj ve yağ atıkları, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından geri kazanım kumbaralarında toplanmaya başladı.

20 mahallede başlatılan projeyle ilgili çalışmaların, devlet daireleri ve okulların yanı sıra seçilen 4 pilot mahallede sürdürüldüğünü belirten Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü İbrahim Gürbüz, “Projenin etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak maksadıyla atılacak en önemli adım, bilgilendirme çalışmalarıdır. Bu hedefle bilgi, bilinç, duyarlılık, katılımcılık ve isteklilik oluşturmak için eğitim çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

 

Bu proje kapsamında Kartal Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Arzum Sitesi, Yakutlar Sitesi, Erman Kent Sitesi, Dragos Doğayı Koruma Derneği ve Kartal’da hizmete giren Organik Pazar’da kurulan stantlarda bilgilendirme çalışmaları özenli bir şekilde yürütülüyor.

Toplantılarda slayt gösterisi eşliğinde geri dönüşümün topluma ve ekonomiye kazandırdıkları anlatılırken; özellikle çocuklar ve ev hanımları bilinçlendirilerek, toplantı sonunda katılımcılara atık yağ bidonları, atık pil kumbaraları veriliyor.  Site içi ya da bahçe gibi geniş alanlara katı ve sıvı atık kumbaraları konuluyor. Katıldığı bilgilendirme toplantılarında özellikle çocuklara yönelik konuşmalar yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz; “Eğitim ve tanıtım seminerlerimizle yurttaşlarımızın duyarlılığını artırmayı hedefliyoruz. Bu memleket bizim ve gelecek nesillere, çocuklarımıza daha temiz bir çevre bırakmak adına buradayız. ‘Üret, kullan, at’ tüketim anlayışından vazgeçip, ‘üret, kullan, geri kazan ve yeniden üret’ anlayışını benimsememiz daha doğru olacaktır” dedi.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz; “Çevre gönüllüleri ile yaptığımız plan çerçevesinde okullar, siteler, hastane ve dernek gibi resmi kurumlarda yurttaşlarımızı bilgilendirmeye devam ediyoruz. Kurum bahçelerine türlerine göre geri dönüşüm kumbaraları koyarak geri kazanım sağlıyoruz. Bu projeyi dalga dalga önce Kartal’a, sonrasında da komşu ilçelere yaymak istiyoruz. Herkesi çevre, milli ekonomi ve topluma faydası bulunan projeleri desteklemeye davet ediyoruz” çağrısıyla konuşmasını tamamladı.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]