Ormanlarımız oksijen yerine çöp üretiyor

Yayın: 12:34 - 08.01.2010
Güncelleme: 12:34 - 08.01.2010

 

Ormanlarımızda temizleniyor,ormanlarımız çöplük olmaktan kurtarılıyor.

Aydos ormanında şehrin gürültüsünden  uzaklaşıp eğlenip dinlenmek üzere ailesi eşi dostu veya arkadaşlarıyla günü birlik vakit geçiren halkımızın orman dönüşü olanda bıraktıkları kağıt pet cam şişe vs.atıklar  ormanı adeta çöplüğe dönüşmüştür.

Pendik Belediyesi temizlik işleri müdürlüğü ekipleri yaptığı temizlik kampanyası ile 2-3 kamyon çöp ve 278 tane hurda lastiği toplayarak gerekli yerlere nakledilip orman temizlendi. Konu ile bilgilerine başvurduğumuz Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri ormanlarımız bu haliyle; akılda kalan güzel değerleriyle değil çöp yığınlarının oluştuğu geceleri atıkların gizlice atıldığı çöp ve kirlilik üreten mekanlara dönüştürüldüğü böyle devam etmesi halinde değil ormana gezintiye eğlenmeye gitmeyi kokudan ve pislikten yanından bile geçemez hale gelineceğini dile getirdiler.

Ormanlarımızda  doğal ortamı korumak değerlerini yaşatmak temiz tutmak için ille de girişlerinin kapatılarak insanların kullanımına yasak hale getirmemeli bilakis halkın kullanımına açıp denetlenip temizlenmeli oralardan faydalanırken ise oluşturulan atıkları toplayıp şehirde bulunan binlerce çöp konteynırlarından  birine bırakmak konusunda halkımız duyarlı olamalıdır. Bazı değerler yok olunca fark ediliyor. Eksikliğini hissetmemek için başta ormanlarımız olmak üzere çevremizi temiz tutmalı diyerek. Bu konuda denetim ve temizleme faaliyetlerimiz periyodik olarak devam edecektir, diye belirttiler.  

Exit mobile version