SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Moğultay, Maltepe’den, CHP ve Ak Partiye Yüklendi!

Yayınlanma:
ABONE OL

Türkiye Değişim Hareketi Maltepe İlçe Teşkilatının Salon Kardelen’de düzenlediği “Değişimin Gerekliliği” konulu programa oldukça yoğun bir katılım oldu.

Salona sığmayan Moğultay’cılar, Salon Kardelene girebilmek için salonun önünde izdiham meydana getirdiler.

Türkiye Değişim Hareketi Maltepe İlçe Başkanı Aziz Bozkurt’un mükemmel bir organizasyonla gerçekleştirdiği programa katılan Moğultaycıları Gençlik ve Hanım Kolları mensupları salon girişinde karşıladılar. Ulusal ve yerel gazetelerin de ilgi gösterdiği programın sunuş konuşmasını Türkiye Değişim Hareketi Maltepe İlçe Başkanı Aziz Bozkurt, yaptı. Katılımcılar arasında Maltepe Belediyesi eski Başkan Yardımcılarından İlhan Bilici’ninde bulunması dikkat çekti.

 

Moğultay, CHP ve Ak Partiye Yüklendi!

Türk siyasetinin efsane ve sembol ismi, Adalet eski Bakanı Mehmet Moğultay, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildiğinde müthiş bir tezahürat oldu. Yoğun alkış tufanı arasında, konuşmasını CHP’yi ağır bir şekilde eleştirerek başlayan Mehmet Moğultay, konuşmasını AK Parti Hükümetini eleştirerek tamamladı.

Tecrübeli ve sevilen politikacı Mehmet Moğultay, “  Cumhuriyet Halk Partisi son zamanlarda TUZAK kurmaya çalışıyor. Buna rağmen bu salon yine dolu” diye konuştu.

HALKIN DÜŞMANIDIR

Ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Coşkulu katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum, Hoş geldiniz. Bildiğiniz gibi bende uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi’nde görev yaptım. 17 Mart 2001 tarihinde partimden istifa ettim. CHP’de olan bitenleri dikkatle izleyen herkes bilirki, ben ve benim gibi parti emekçileri suç işlediğimiz için değil, suç işleyenleri tespit ve teşhir ettiğimiz için bedelini ödedik.

Suçumuz CHP’nin tüzüğünü çiğnemek değil.

Parti tüzüğünün üyelik hakkına sahip çıkmaktır. CHP bir diyet partisi haline getirildiği için bizi cezalandırmak istedi. Bu zihniyet iç kavgalarla her dönemde sosyal demokrasinin iktidara gelmesine engel oldu. Bu zihniyet solun, sosyal demokrasinin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve bu halkın düşmanıdır” diye konuştu.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ YOK.

“Değerli dostlarım, bugün ülkemizde siyasal yaşamın ana damarları tıkanmıştır. Bugün ülkemizde siyasi partiler işlersiz kalmıştır. Bunun nedeni siyasi partilerin parti içi demokrasiyi işletememeleridir.

Parti içi demokrasi Cumhuriyetin DÖRT güvencelerinden biridir. Yıpranmış şaibeli kadrolarla siyasal hayata tutunmaya çalışmaktadırlar. Çünkü parti içi demokrasi yoktur.

Parti içi demokrasi olursa rüşvet, yolsuzluk olurmu?

Siyasetin aşağıdan yukarıya doğru yapılmayışı yukarıda yapılan siyasetin halka dayatılmasından kaynaklanmaktadır. Çünkü bu düşünceye göre, halk acizdir” ifadesini kullandı.

SADAKA KÜLTÜRÜ YARATILIYOR

Moğultay, AK Parti Hükümetini de şöyle eleştirdi: “ Devlet hukukun üstünde hiçbir zaman olamaz.

HUKUK DEVLETİN ÜZERİNDEDİR.

Devlet, hukuka uygun davranmak zorundadır. Önemle hatırlatmak istiyorum. Türkiye gittikçe fakirleşiyor halkın yoksullaşması AKP’nin işine yarıyor. Sosyal bir devletin temel görevi planlı programlı sosyal politikalarla çözümleri devreye sokmak olmalıdır.

Ülkemizde sosyal politikalar yerine yoksulluk öne çıkmaktadır. AKP garibanların partisi imajını kullanarak yoksul kesimleri yanına çekmeye çalışmaktadır. Belediyeler, yoksulların kapılarına kömür gönderiyor, kapılarına gıda paketi bırakıyor. Telefonlarına kontör yüklüyor. Çocuklara yurt ve Burs sağlıyor.

Kısacası SADAKA KÜLTÜRÜ YARATIYOR.

Eskiden bu yardımları alanlar”Allah devletten razı olsun”diyorlardı. Ama bugün “Allah AKP’den razı olsun” diyorlar.

AKP iktidarında sosyal devlet yönetirken sadaka kültürü yaratılmaya çalışılmakta. Böyle oluncada yoksulların oyları da AKP’ye gitmektedir”hatırlatması yaptı.

Adalet eski Bakanı Mehmet Moğultay, 250 bin sokak çocuğunun köprü altında sefil bir şekilde yaşadığını da sözlerine ekledi.

Fethi Satıcı

İlgili Haberler

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]

Politika
08 Nisan 2024
SON DAKİKA Meral Akşener pes etti! Kongrede aday olmayacağını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den bomba açıklama. Akşener, yazılı bir açıklama yaparak kongrede aday olmayacağını duyurdu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den son dakika açıklaması geldi. Son dönemlerde eleştiri oklarının hedefinde olan Meral Akşener, yakın zamanda yapılacak olan Kurultayda aday olmayacağını açıkladı. MERAL AKŞENER’DEN YAZILI AÇIKLAMA Hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde yaşanan […]