SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Maltepe’de Eğitim Bir-Sen’in Promosyon Kargaşası

Yayınlanma:
ABONE OL

Türk Eğitim Sen  2 No’lu Şube Başkanı H.İbrahim Çakmak ,bir vekil okul müdürünün sendikaya çamur atma amacı taşıyan yazısına şu şeklide açıklık getirdi:

Eğitim Bir-Sen Temsilcisinin birinci iddiası; Az olsun milli banka olsun tezini savunmuşuz. Düzeysiz bir yaklaşım sergiliyorsunuz. Türk Eğitim-Sen Temsilcisi A. Kadir APAYDIN sohbet sırasında en yüksek teklifi veren iki banka aynı miktarı sunarsa milli bankayı tercih ederiz demiştir. Siz bu cümleden nasıl bir sonuç çıkarıyorsunuz, bilemeyiz. Zorunuza giden milli kelimesi mi acaba?

İkinci iddia; Yeterince pazarlık yapılmadığını, rekabet ortamının oluşturulmadığını savunmuşsunuz. Kendi kendinizi yalanlıyorsunuz. Sayın Eğitim Bir-Sen Temsilcisi VEKİL müdür Talat YAVUZ; pazarlık devam ederken biz kişi başı 650 TL istiyoruz diyen siz değil misiniz? İlçe milli eğitim yetkililerinin % 10–15 i kuruma kalsın ısrarlarına sıcak bakarak, miktara göre ilçeye pay bırakırız diyen siz değil misiniz? İlçe milli eğitim müdürüne şirin görünmek için pazarlık yapma şansını azaltan siz değil misiniz? Siz 650 TL teklifini yaptığınızda, Türk Eğitim-Sen Temsilcisi “Durun bakalım, o sizin sendikanın görüşü olabilir. Bu teklif bizi bağlamaz. Zaten siz %2,5’lik memur zammına da evet dediniz” diyerek olaya müdahale etmedi mi? Bunun üzerine Halk Bankası Yetkilisi bizim teklifimizi sormuş, biz de kişi Başı 750 TL istediğimizi belirtmiş ve Eğitim-Sen temsilcisi de bu talebe destek vermiştir. Eğer siz araya girerek 650 TL’ yi telaffuz etmemiş olsaydınız, emin olun bugün rakam çok daha yüksek olacaktı.

Üçüncü ve anlaşılmayan iddianız; Paranın tamamının eğitim çalışanlarına verilmesi yönünde yeterince destek sağlamadığınızı iddia etmişiz! Bunu propaganda malzemesi olarak kullanmışız. Bu durumu açıklamaya uygun deyimi söylemeye terbiyeniz el vermiyormuş. Bakın Talat Bey; Birincisi yeterince destek olmadığınız kesinlikle doğrudur. Dördüncü tur toplantısına kadar bu tavizkar tavrınıza devam ettiniz. Ancak Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-Sen temsilcilerinin ısrarlı tutumu karşısında mecburen aynı noktaya gelmek zorunda kaldınız. Bütün bu olan bitenler karşısında biz hakkınızda hiçbir iddiada bulunmadık. Sizin hakkınızda nerede kara propaganda yapmışız, nerede yazmışız, hangi kuruluşa açıklama göndermişiz? Hiçbir yere bu konuyla ilgili sözlü ya da yazılı açıklamamız olmamıştır? Bu iddianızı ispatlayamazsanız sizi müfteri ilan edeceğiz. Terbiyenizin el vermediğine gelince, Bulunduğunuz kurumda VEKİL müdür olarak görev yapmaktasınız, ancak kadronuz başka bir kurumda. Mevcut yönetmeliklere göre bulunduğunuz okula vekalet edecek müdürün o okuldaki kadrolu müdür yardımcılarından biri olması gerekiyor. Başkalarının hakkı olan müdür vekilliğini adeta gasp ederek, yönetmeliklere aykırı bir şekilde yürütmeniz içinize siniyor mu? Terbiyeniz buna müsaade ediyor mu?

İşte Gerçekler:

Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce banka promosyon görüşmeleri için oluşturulan komisyona ilçe Mili Eğitim Müdürlüğü yetkilileri dışında, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen temsilcileri katılmıştır.

Yapılan ilk toplantıda Maltepe’de şubesi bulunan tüm bankalara ihale zarfı verilmesi kararlaştırıldı. Bunun sonucunda dokuz banka kapalı zarf usulü ile tekliflerini verdi. Komisyon huzurunda zarflar açıldı. Beyan edilen teklifler az bulunduğu için ikinci bir teklif bankalardan istendi. İkinci teklife altı banka katıldı.

İkinci teklifte en yüksek teklif veren Garanti Bankası, Denizbank Ve Halk Bankası ile görüşülmesine karar verildi. Yapılan görüşmeler sonunda Denizbank İle Halk Bankası arasında toplamda 500.000 TL fark ortaya çıktı. Halk Bankasıyla yapılan pazarlıklar sonucunda Eğitim çalışanlarına kişi başına peşin olmak kaydıyla 700 Türk Lirası’na anlaşıldı.

Yapmış olduğumuz komisyon çalışması değerli komisyon üyelerinin katılımıyla son derece açık ve şeffaf bir şekilde yapılmıştır. Türk Eğitim Sen olarak biz sonucu sadece bir kazanım olarak üyelerimize ve eğitim çalışanlarına duyurduk. Burada bizim sendikamız bunu yaptı, o sendika bunu dedi, şu sendika şöyle dedi şeklinde yaklaşımlardan kaçındık. Eğitim çalışanlarına şu duyuruyu SMS yoluyla yaptık. Maltepe İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü Banka Promosyonu Anlaşması 700 Tl Olarak Tamamı Eğitim Çalışanlarına Dağıtılacaktır. Tüm Eğitim Çalışanlarına Hayırlı Olsun. Bu mesajı tüm üyelerimize çektik. Biz kurulduğumuzdan beri ilkeli sendikacılık anlayışına göre hareket ettik.

Anlaşmanın ardından önce Eğitim Bir Sen adına toplantıya katılan Talat YAVUZ’UN açıklaması elimize geçti. Ardından Eğitim Bir Sen 4 nolu Şube Başkanı Ali YALÇIN’IN açıklamaları ortaya çıktı. Yapılan bu açıklamalarda Türk Eğitim Sen zan altında bırakılmaya çalışıldığı için ve kamuoyunu sağlıklı bilgilendirmek amacıyla Türk Eğitim Sen olarak cevap vermek gereği duyduk.

Çünkü;

Eğitim Bir Sen 650 Tl’lik Teklifi İle Eğitim Çalışanlarının Alacağı Promosyon Ücreti Çalışmalarında Pazarlık Gücümüzü Zayıflattı. Müdahale Etmeseydik Sayenizde Bu Miktarın % 15’ini De Kuruma Bırakılacaktı.
Ancak Türk Eğitim-Sen Ve Eğitim-Sen, Onlara Rağmen Israrlı Ve Taviz Vermeyen Duruş Sergilemiş, Eğitim Çalışanlarına Bir Defada Ödenmek Üzere, 700 Tl’lik Promosyon Ücretinin %100’ünü Alarak, Eğitim Çalışanlarının Hakkı Olan Bu Paradan İlçeye Kesinti Yapılmasına İzin Vermemiştir.

Eğitim Bir Sen 4 nolu Şube Başkanı eksik bilgilere ve yanlış yönlendirmelere dayanarak Türk Eğitim-Sen’i karalamaya çalışmaktadır. Yel kayanın ancak tozunu alır. Yarını olmayan sendika bugün yalan, iftira ve karalamalarla ayakta durmaya çalışmaktadır.

Son olarak ;

 İlkeli sendika anlayışımızdan ödün vermeden tüm eğitim çalışanlarının haklarını koruyacağımızı belirtiyoruz., Sarı sendika olmadık olmayacağız. Bir üye kazanmak için çamur atmadık atmayacağız. Eğitimcileri hak etmedikleri makamlara getirme sözü vererek kandırmadık, kandırmayacağız. Yalan beyan vermedik vermeyeceğiz. Biz biliyoruz ki bir göz bizi gözetliyor. Biz biliyoruz ki başkalarının hakkını yemenin kesinlikle affedilmeyeceğidir.

Türk Eğitim Sen dün de vardı bugün de var yarında olacaktır. Sarı sendikalar sararıp gidecekler. Eğitim çalışanları şundan emin olsun; Türk Eğitim Sen hep sizin yanınızda hep sizinle birlikte. Bizim gücümüz siyasi iktidardan kaynaklanan güç değildir. Türk Eğitim Sen olarak eğitim çalışanlarından aldığımız güçle doğru, ilkeli, tarafsız sendikal mücadelemiz devam edecektir.

H. İbrahim ÇAKMAK
Şube Başkanı

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]