Emekli Öğretmenler Derneği Açıldı

Yayın: 21:56 - 22.06.2009
Güncelleme: 21:56 - 22.06.2009

Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Kartal Şubesi Açıldı…

Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği Kartal Şubesi, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Dernek Genel Başkanı Erdoğan Karadeniz’in yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla açıldı. Açılışta sunulan tüm ikramların gelen konuklarca imece usulüyle evlerde yapıldığını söyleyen Kartal Şube Başkanı Nejla Erdem, emeği geçenlere teşekkür ederek, derneğin bundan sonra da tüm üyelerin katkılarıyla uzun yıllar ayakta kalacağına inandığını söyledi.

Kartal, Karlıktepe Mahallesi Spor Caddesi Şafak Sokak 16 sayılı yerdeki şubenin açılışına; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Dernek Genel Başkanı Erdoğan Karadeniz, Kartal’daki dernek ve vakıf yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, milli eğitim çalışanları, şair ve yazarlar, basın mensupları, okul müdür ve öğretmenlerinin yanı sıra çok sayıda emekli öğretmenler de katıldı.

Derneğin Kartal Şube Başkanı Nejla Erdem yaptığı konuşmada; ilçede eğitimin gönüllü neferleri olan öğretmenlerin bir araya gelerek duygu düşüncelerini paylaşacakları, sohbet edecekleri, kültürel, sanatsal çalışmaların yürütüleceği bir lokale ihtiyaç duyulduğunu, bu eksikliğin giderilmesi için gönüllülerle birlikte böyle bir girişimde bulunduklarını söyledi.

Erdem konuşmasında “Her türlü zorluğa rağmen böyle bir mekanı öğretmenlerimizin hizmetine sunmaktan gurur duyuyorum. Açılışımızda çok sayıda meslekdaşımızın da katkısı olmuştur. Özellikle burada sunulan el emeği tatlı, tuzlu ikramların tümü öğretmen arkadaşlarımızın ve yakın dostlarımızın imece usulüyle evlerinde yaparak getirdikleri ürünler olduğunu özellikle hatırlatmak isterim.

Ellerine yüreklerine sağlık olsun. Bu lokali de yine belediye başkanımızın katkı ve destekleriyle uzun yıllar eğitimcilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz. Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen başta belediye başkanımız Dr. Altınok Öz, Genel Başkanımız Erdoğan Karadeniz olmak üzere tüm konuklarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ardından kısa bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz de yaptığı konuşmada; çağdaş, laik ve modern Türkiye’nin mimarları olan öğretmenlerimizin her türlü zorluğa rağmen görevlerini büyük bir başarıyla gerçekleştirdiklerini biliyorum.

Belediye başkanı olarak, kendilerine imkanlar ve yasalar çerçevesinde gereken konularda her türlü yardım ve desteğin sağlanacağını burada söylüyorum. Bu şubenin, başta görevde ya da emekli olan tüm öğretmenlerimizi tek çatı altında toplayacağı ve burada çok güzel çalışmaların yapılacağına yürekten inanıyor, öğretmenlerimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Dernek Genel Başkanı Erdoğan Karadeniz de, başta belediye başkanı olmak üzere tüm eğmeği geçenlere teşekkür ederek, derneğin tüm meslekdaşlarına hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından başkan, emekli öğretmenlerle sohbet etti.

Exit mobile version