Silahlı saldırı adliye dışında meydana gelmiş

Yayın: 13:34 - 27.08.2017
Güncelleme: 13:34 - 27.08.2017

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nda geçtiğimiz günlerde görülen bir cinayet davasında taraflar arasında kavga çıkıp 1 kişi ölmüş, bir kişi de yaralanmıştı. Adalet Sarayında başlayan ve kısa sürede dışarıya taşan silahlı kavga hakkında

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre olayın silahla ateş edilme kısmı Adliye dışında meydana geldiği belirtildi.

Yapılan açıklama da; “24.08.2017 günü İstanbul Anadolu Adalet Sarayında 7. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılmakta olan duruşmanın devam ettiği sırada adliye içerisinde taraflar arasında çıkan tartışma ve kavga nedeniyle iki kişi yaralanmış olup başından darbe alan Y.Ö. hastanede yapılan tedavisi sonrası taburcu olmuştur.

Adliye içerisinde tartışmaya devam eden taraflar güvenlik kuvvetlerince dışarıya çıkarılmış ve bu grup yaklaşık 50 dakika sonrasında adliyenin sınırları dışında bulunan Mustafa Kemal cad. Üzerindeki kafetaryada bekledikleri sırada 34 AS 569 plakalı araç içerisinden açılan ateş sonucu 1979 doğ.lu S.H. ile 1981 doğumlu B.G. ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ve yaralılardan S.H. yapılan müdahalelere rağmen vefat etmiştir. Olaya karışan 34 AS 569 plakalı araç aynı cadde üzerinde kaçtığı sırada iki araca çarparak maddi hasarlı trafik kazasına karışmış ve kimliği belirsiz sürücünün de aracı terk ederek kaçtığı tespit edilmiştir.

 

Olayla ilgili olarak Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup, olay yerini gören güvenlik kamera görüntülerinin temini ve olayı gören kişiler ve polislerin ifadelerinin alınması talimatı verilmiştir. Soruşturma çok yönlü olarak sürdürülmektedir” şeklinde ifade edildi.

 

Exit mobile version