Cumhuriyet Halk Partisi 94. yaşı, Kartal’da törenle kutlandı

Yayın: 07:59 - 13.09.2017
Güncelleme: 07:59 - 13.09.2017

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 94. yıl dönümü dolayısıyla CHP Kartal İlçe Başkanlığı tarafından Kartal Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 9 Eylül 1923’te siyasi faaliyetlerine başlayan Cumhuriyet Halk Partisi, 94. kuruluş yıl dönümünü kutluyor. Bu kutlamalar kapsamındaCHP Kartal İlçe Başkanlığı tarafından Kartal Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasıyla başlanan tören, bando gösterisi ile devam etti. Çelenk sunma törenine;Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları; Av. Hüsnü Yeşilyurt, Gökhan Yüksel, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbulİl Başkan Yardımcısı Sadettin Topal,Cumhuriyet Halk PartisiKartal İlçe Başkan Vekili Süleyman Güzel, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkan Vekili Süleyman Güzel yaptığı konuşmada: “Cumhuriyet Halk Partisi, dünyada aynı zamanda doğmuş pek çok devlet ve rejimin çökmüş olmasına rağmen 94 yıldır demokrasinin, çağdaşlığın, insan haklarının, laikliğin ve adaletin kalesi olarak dimdik ayaktadır. Tüm örgütümüzle her türlü komploya ve saldırıya karşı onu ayakta tutmaya devam edeceğiz. Bu bizim Ata’mıza olan sözümüzdür.Büyük öngörü sahibi Lider Mustafa Kemal Atatürk, bugünleri görmüş ve ‘Bu ülkeyi yönetenler gaflet delalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler’ demiştir. Tam da onun dediği bir noktadayız. Bugün ülkemizin kara sayfaları yazılırken, çözümün ülkemizin kuruluş felsefesinde olduğunu her fırsatta haykırıyoruz. Ve diyoruz ki; bu ülkenin girdiği çıkmazdan tek kurtuluşu adalet ile laiklik ileolur.” dedi.

Exit mobile version