Ahmet Şimşekli öğrenciler sokak hayvanlarını unutmadı

Yayın: 12:18 - 12.10.2017
Güncelleme: 12:18 - 12.10.2017

Ahmet Şimşek Koleji öğrencileri sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalarla göz dolduruyor, örnek oluyorlar.

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi 11-H sınıfı öğrencileri, Sosyal Bilimler Bölümü öğretmenleri Elif Selin Gökçe, Nihan Demiröz ve Ahmet Çelik öncülüğünde caddeleri, sokakları dolaşarak, kendi imkanlarıyla aldıkları mamalarla sokak hayvanlarını beslediler.

Öğrenciler ayrıca, “Hayvanlara karşı acımasızlık; ne gerçek eğitim, ne de gerçek bilginlik ile bağdaşır”, “Hayvanlara merhamet etmeyen, insanlara da merhamet göstermez.”, “Zor durumda kalmış hayvanları koruyalım. Onların bakımına yardımcı olalım.”, “Hayvanlar en uysal dostlarımızdır.” yazan pankartlara da sokak hayvanlarına dikkat çektiler.

“Amacımız örnek olup, bilinç oluşturmaktı.”

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Nihan Demiröz etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Biz öğrencilerimizle birlikte yalnızca sokak hayvanlarını beslemedik, sokaklarda vatandaşlarla da görüştük ve bilinç oluşturmaya çalıştık. Zor durumda kalmış hayvanları korumamız ve onların bakımına yardımcı olmamız gerekiyor. Bakamayacağımız hayvanları eve almamalıyız. Bakımını üstlendiğimiz hayvanların da yiyeceklerini, içeceklerini düzenli vermemiz, aşılarını zamanında yaptırmamız gerekiyor. Yiyecek artıklarını, özellikle de ekmeği çöplüğe atacağımıza, çevremizdeki hayvan besleyicilerine vermemiz daha yerinde bir davranış olur. Ayrıca, hayvanları korkutmamak ve eziyet etmemek gerekiyor. Hayvanlara eziyet edilmesi insanlıkla bağdaşmaz. Öte yandan bu davranış yasalarımıza göre de suçtur. Bu suçu işleyenleri de uyarmamız gerekiyor. Bu arada yaban hayatını da göz ardı etmemek gerek. Kuşların, karıncaların yuvaları bozulmamalı, yumurtaları alınmamalı, av hayvanları avlanma mevsimi dışında kesinlikle avlanmamalıdır.”

Exit mobile version