SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:

Kartal’da Aile İrşat ve Rehberlik Merkezi açıldı.

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal merkezde, dini bilgi danışma merkezi açıldı.

Kartal Müftülüğü  tarafından hazırlanan mütevazı bir mekânda açılışı törenle gerçekleştirilen Kartal Aile İrşat ve Rehberlik Bürosunun açılışı dualarla yapıldı. Açılış merasimine Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı, İstanbul il Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, Kartal Müftüsü Ümit Çimen, Kartal Merkez Camiileri Yaptırma Derneği Başkanı Haşmet Kol, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. 

Dini bilgi danışma merkezi

İstanbul Müftülüğü tarafından halkın dini bilgilere daha kısa yoldan ulaşması için din konusundaki ihtiyaçlarına hizmet etmek ve cevap verebilmek amacıyla yaygınlaştırılan Aile İrşat ve Rehberlik bürolarına, bir yenisi de Kartal Merkez Camii yanında eklendi. Her gün açık olan büroda hertürlü dini sorulara cevap verecek olan bay ve bayan vaizler bulunacak. Hergün öğlene kadar erkek vaiz, öğleden akşama kadar da bayan vaiz gelen vatandaşların din konusundaki sorularını cevaplandıracaklar.

Açılış öncesi bir konuşma yapan İstanbul il Müftüsü Prof.Dr. Mustafa Çağrıcı, “ Bugün Kartal Merkez Camisinin avlusunda  Aile İrşat ve Rehberlik Büromuzun açılışı dolayısıyla Kartal’da bulunuyorum.

Halkımız, dini bilgiye çok ihtiyaç duymaktadır…

Bu münasebetle Kartal’da yapılan din hizmetlerini de görme imkanım oldu. Burada din hizmetleri veren cami görevlilerimiz, kuran kursu hocalarımız, müftülüğümüzün personeli olarak kadrolarımızda görev yapan arkadaşlarımızla konuştuk, onlarla kısa bir toplantı yaptık, bazı konuları onlarla paylaşma fırsatı buldum. Her zaman olduğu gibi günümüzde dini bilgiye çok ihtiyaç vardır. Sağ olsunlar bana konuşma imkanı verdiler ve burada Kartal Merkez Camisinde  cami cemaati ile de sohbet etme  imkanım oldu .

 

Yeni Müftümüz Çimen, Kartal için bir şans oldu

Onlarla tanışma görüşme yaklaşma imkanım oldu. Özellikle yeni müftümüzün gelmesi ile burada din hizmetlerinde bir ivmenin başladığını gördüm, zaten bunu bekliyordum.

Değerli müftümüzü çok öncelerden tanıyordum, bizim fakültede öğrencimizdi, hizmet ehli bir insandır kendisi. Tabi gerçekten Müftü Beyin buraya gelmesi, Kartal için bir şans oldu. İnşallah burada güzel hizmetler bekliyoruz.

Sayın kaymakamımız bize şeref verdiler.

Ayrıca çok saygı değer kaymakamıma teşekkür ediyorum Çünkü ilçenin mülki amiri olarak onun yardımı desteği olmasa biz burada birçok işi başaramayız bu Aile İrşat Rehberlik Bürosunun açılışında da bulunması bizim için sağ olsunlar özel bir ikram oldu bir bakıma. Sayın kaymakamımız bize şeref verdiler.

 

Dernek başkanımızın burada çok güzel faaliyetleri oldu.

 Ben seneler öncesinden kendisiyle tanıştım. Merkez camimizin bu güzel eseri hakikatten bu eski durumundan kurtarılması ve bugün pırıl pırıl. Bana göre ilçemizin en güzel camisi haline getirilmesi sayın Kartal Merkez Camiileri Yaptırma Derneği Başkanı Haşmet Kol beyefendinin, bu fedakarca çalışması ve gerçekten büyük riskler alarak büyük sıkıntılar yaşayarak çalışması sayesinde oldu, başkanımızın bu örnek alınması gereken çalışması için ona teşekkür ediyorum. .

Kartal’ın tek tarihi camiside bu…..

 Ben bu tip mimariyi çok seviyorum. Maalesef İstanbul’da cami mimarisi çok kötü durumda. Ben Anadolu’yu epeyce de gezdim. Türkiye’nin en güzel camileri İstanbul’da olduğu gibi en kötü camileri de İstanbul’da. Buna emin olun. Türkiye’nin en kötü camileri İstanbul’da arkadaşlar. Bu önümüzdeki günlerde diyanet teşkilat kanunu çıkacak, inşallah yakında bakanlar kuruluna veriliyor oradan da parlamentoya geçecek.

 Yeni yasa bize bu imkanı getiriyor.

Camii projelerine Diyanet İşleri Başkanlığı onayı gerekecek…

Bundan sonra cami projeleri Diyanet İşleri Başkanlığının onayı olmadan uygulamaya konulamayacak. O zaman ümit ederiz ki,  en azından bundan sonra yapılacak camilerin bir kere doğru düzgün  yapısına, karakterine ihtiyacına, bulunduğu arsanın şartlarına uygun, camiler yapılması süreci başlayacak.

Yeni modern cami projeleri yapılıyor.

Toplumda bu konuda çokta büyük bir istek var. Mimarlarımızın ‘ben bir çok mimar tanıyorum’ güzel camiler oluşturma, yeni projeler geliştirme, yeni modeller, yeni tasarımlar ortaya çıkarma yönünde  çok büyük arzuları var. Hakikatten cami mimarisi, mimari demek bile yanlış, cami yapılaşması çok kötü Türkiye’de. Bu yanlışın bir yerde durdurulması yeni ve güzel projelerin başlatılması gerekiyor.

Sayın başkanımızın bu tarihi eserimizi orijinal şekli ile yeniletme gayreti tabii ki ilçenin başta kaymakamımız ve müftülerimizin olmak üzere ilçenin de katkısıyla bu hale getirilmesi camimizin bir şükran vesilesidir ve  emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum

Son olarak burada Kartal Haber Gazeteniz aracıyla bizim din görevlilerimize biraz önce ifade ettiğim şeyler vardı. Onları bir cümle ile özetlemek istiyorum: Görevlilerimiz kendi görevinin seviyesi ne olursa olsun hakkıyla yapmalılar. Bir insanın onuru değeri oturduğu koltukta değil o koltukta o makamda o mevkide o hizmette nasıl iş yaptığındadır. Yaptığı işi iyi mi kötü mü yaptığıdır?

 İnsana değer katacak onur verecek olan budur,  hele din görevlisi olunca.. Mutlaka Allah güzeldir güzeli sever. Din görevlisi güzel olmalıdır, işini güzel yapmalıdır iyilikte ve güzellikte hizmet kalitesinde model olmalıdır. Çünkü bizim Peygamberimizin Kurandaki vasfı güzel modeldir. Bu bakımdan din görevlisi de her konuda hep iyilikte güzel model olmak konumundadır, zorundadır. O birikime sahip arkadaşların bir kısmını  hanım efendileri, hoca efendileri görüyorum, inşallah onlarda Kartal’da  çok güzel hizmetlere öncülük edecekler” dedi.

Kartal Haber Merkezi

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]