Orhan Aydın: “Türkiye’yi sanat kurtaracak”

Yayın: 11:07 - 27.10.2017
Güncelleme: 11:07 - 27.10.2017

Maltepe Belediyesi’nin “Cumhuriyet Benim Festivali” kapsamında gösterilen Cumhuriyet dizisinin finalinde, ünlü tiyatrocu ve oyuncu Orhan Aydın, Maltepelilerle buluştu. Cumhuriyet’in kültür-sanat alanları başta olmak üzere tiyatroya önemli katkılar yaptığını ifade eden Aydın, “Bu ülkeyi sanat kurtaracak. Baleye, operaya, sinemaya, tiyatroya önem vermeye başladığımız an, daha uygar bir ülke yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz” dedi.

Ünlü tiyatro ve sinema oyuncusu Orhan Aydın, Maltepe Belediyesi’nin “Cumhuriyet Benim Festivali”ne katıldı. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde, senaristliğini Turgut Özakman’ın, yönetmenliğini Ziya Öztan’ın yaptığı “Cumhuriyet” dizisinin son bölümü gösterildi. Gösteriminin ardından Cumhuriyet’in sanata yaptığı katkılarla ilgili bir konuşma yapan Orhan Aydın, şunları söyledi:

“SANATI HALKIN AYAĞINA GÖTÜRDÜK”

“Öncelikle bu etkinliği yapanlara teşekkür ediyorum. Cumhuriyet dizisinin çok iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum. Sanatta 46’ncı yılım, Anadolu coğrafyasını çok iyi biliyorum. İşte Cumhuriyet’in kazanımıyla tiyatro, sinema, heykel, sanat, şiir gibi alanları halkın ayağına götürmek gibi bir görevimiz olduğunu hep düşündük ve düşünüyoruz. Burada büyük yoksulluklar ve yasaklarla zaman zaman yüz yüze geldik. Her zaman bizi umutlandıran şey, oyun sonrası halkla konuştuğunuzda ‘Daha önce neredeydiniz?’ sorusu oluyordu… Biz Türk tiyatrosunun kurucusu Muhsin Ertuğrul, ustam Asaf Çiğiltepe ve diğer tiyatrocu arkadaşlarım hep aynı cevabı verirdik: ‘Biz bütün bunları Cumhuriyet sayesinde kazandık.’ Bu ülkeyi sanat kurtaracak. Baleye, operaya, sinemaya, tiyatroya önem vermeye başladığımız an, daha uygar bir ülke yolunda emin adımlarla ilerleyeceğiz.”

Sovyetler Birliği ile olan iyi ilişkilerin ve Osmanlı döneminden dipten gelen yenilikçi akımın etkileriyle 1941’lere kadar sanat ve edebiyat alanında çok ciddi bir atılımın olduğunu, çeşitli eserlerin çevrildiğini ve yeni yazarların ortaya çıktığını söyleyen Aydın sözlerini Can Yücel’in, “Yaşasın Cumhuriyet” şiiriyle noktaladı. Aydın’a, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi Kültür ve Sanat Koordinatörü Ayşe Sipahioğlu tarafından, Maltepeli kadınların yaptığı işlemeli tabak hediye edildi.

Exit mobile version