“Bilinmeyen Hikayeler”, Tiflis Edebiyat Müzesi’nde sergiliyor

Yayın: 10:11 - 30.10.2017
Güncelleme: 10:11 - 30.10.2017

Çeşitli nedenlerle yerlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalan insanların hayatlarını konu edinen Denizhan Özer, “Bilinmeyen Hikayeler” serisinden yapıtlarını ARTISTERIUM 10. Tiflis yıllık uluslararası Çağdaş Sanat Sergisi ve Sanat Etkinlikleri kapsamında Tiflis Edebiyat Müzesi’nde sergiliyor.

 

Göç, kimlik, aidiyet eksenli, gerçek hayat hikayelerinden yola çıkarak 25 yıldır topladığı belge, fotoğraf ve malzemelerle yapıtlarını gerçekleştiren sanatçı, öykülerini birebir takip ettiği mültecilerin bilinmeyen hikayelerini içeriden bir bakış açısıyla görünür hale getiriyor.

 

Çalışmalarını Londra ve İstanbul’da sürdüren Denizhan Özer’in sanatı, yasa dışı ile legal olan arasındaki ince tutarsızlıktan besleniyor. Politik yada ekonomik nedenlerle memleketlerini terk edip başka ülkelere giden ve gittiği yerde yaşama tutunmaya çalışan ötekilerin hikayelerini estetik bir dille anlatan sanatçı, özne ve iktidar arasında tartışma konusu olan “sosyal adalet” kavramını tartışılır hale getirerek günümüz dünyasının görmezden geldiği göç sorununa dikkat çekmektedir.

 

Magda Guruli küratörlüğünde gerçekleşecek olan sergi 04-14 Kasım 2017 tarihleri arasında Tiflis Edebiyat Müzesi’nde görülebilir.

Exit mobile version