Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu

Yayın: 10:28 - 31.10.2017
Güncelleme: 10:28 - 31.10.2017
BELEDİYE TİYATROSU “YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ”LA SEZONA BAŞLADI

Kartal Belediye Tiyatrosu, 2017-2018 Sanat Yılı’nı açtı. Açılışta; 2 yıllık eğitimlerini tamamlayan öğrenciler “Yaşar ne yaşar ne yaşamaz” adlı oyunu sahnelerken, yetenek sınavını kazanan yeni öğrenciler de tiyatro eğitimine merhaba dedi.

 

Aziz Nesin’in yazdığı, Kartal Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım’ın yönettiği ‘Yaşar ne yaşar ne yaşamaz’ adlı oyunun dekor, ışık ve koreografisini de yine öğrenciler hazırladı. Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu’ndan mezun olan öğrenciler, sahne performanslarıyla büyük beğeni kazandı. Oyunun sonunda Kartal Belediyesi Park Bahçeler Müdürü Cemal Şahan, Kartal Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım ve öğrenci velileri tarafından, mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri takdim edildi. Kartal Belediyesi Genel Sanat Yönetmeni Erdal Yıldırım, sanata, sanatçıya verdiği değerden dolayı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür etti.

 

Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Yaşar ne yaşar ne yaşamaz” adlı oyunla sezonu açanKartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu’nda bu yıl 19 oyuncu adayı, 2 yıl boyunca oyunculuk eğitiminin yanı sıra geleneksel Türk tiyatrosu, diksiyon, sahne bilgisi, tiyatro tarihi ve beden dili eğitimi görecek.

 

Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu

Tiyatro sanatına ilgi duyan ve bu sanatı icra etmek isteyen Kartallı gençleri özel yetenek sınavıyla kabul eden Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu, gençlerin talepleri doğrultusunda onları Güzel Sanatlar Fakültesi Sınavlarına hazırlıyor ya da tiyatro sahnesi ve televizyon yapımlarında rol almaları için yönlendiriyor.

Eğitmenliğini ve Genel Sanat Yönetmenliğini Erdal Yıldırım’ın yaptığı Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu’nun özel yetenek sınavına 2017-2018 sezonunda 150 kişi katıldı,19 kişi sınavı kazanarak eğitime hak kazandı.

Toplumun çeşitli kesiminden tiyatro sevdalıları, kendilerini geliştirmek, zamanlarını üretime ve beceriye dönüştürmek, konservatuara bilinçli ve bilgili girmek, sosyalleşmek, mesleki anlamında tiyatro yapmak gibi birçok nedenle Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu’nu tercih ediyor. Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu’ndan mezun olan öğrencilerin bazıları çeşitli dizi ve filmlerde rol alıyor, bazıları eğitimlerine konservatuar veya Güzel Sanatlar Fakültelerinde devam ediyor, bazıları da kendi tiyatrolarında veya ödenekli, özel tiyatrolarda meslek yaşamını sürdürüyor. Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu, bugüne dek 750 kişiye eğitim verdi, 100.000’den fazla seyirciye ulaştı.

Exit mobile version