Tiyatro etkinliğine, 11. sınıf öğrencileri, veliler ve öğretmenler katıldı

Yayın: 10:05 - 03.11.2017
Güncelleme: 10:05 - 03.11.2017

Tiyatro etkinliğinin kapsamı genişliyor.

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesinde öğrencileri kültürel faaliyetlere yönlendirmek, tiyatroyu sevdirmek ve gerçek hayatla ilgi kurmalarını sağlamak amacıyla bir girişim olarak başlatılan tiyatro etkinliği yoğun talep görüyor. Büyük bir kültürel faaliyete dönüşen tiyatro etkinliğinin kapsamı genişletilecek.

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencileri sosyal etkinlikler kapsamında, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde sergilenen “Hayal-i Temsil” adlı tiyatro oyununu izlediler. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Ayşe Seferoğlu ve Tuğba Özbek eşliğinde gerçekleştirilen tiyatro etkinliğine 11. sınıf öğrencileri, veliler ve öğretmenler katıldı.

“Yoğun istek var.”

Tiyatro etkinliklerine yoğun talep olduğunu, eğitim öğretim yılı boyunca her ay düzenleneceğini belirten Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayşe Seferoğlu, “Afife Jale ve Bedia Muvahhit gibi Türk tiyatrosunun ilk kadın oyuncularının yaşadığı zorlukları ve dönemi anlatan ‘Hayal-i Temsil’ isimli oyun öğrencilerimize büyük keyif verdi. Çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu etkinliklerdeki amacımız tiyatroyu sevdirmek, öğrencilerimizi kültürel faaliyetlere yöneltmekti, başarılı olduk. Yıllık plana uygun olarak sadece 11. Sınıf öğrencilerimiz için başlattığımız tiyatro etkinliğimizi yoğun istek üzerine tüm sınıflar düzeyinde gerçekleştireceğiz. Etkinliklerimize mezun öğrencilerimiz ile velilerimiz de katılabilecekler. Öğretmenlerimiz de tiyatro etkinliklerimize katılıyorlar ve ortak paylaşım alanları oluştuğu için öğretmen-öğrenci ilişkileri de gelişiyor.” dedi.

Exit mobile version