İbrahim Erkal’in ölümü hakkında savcılık ne karar verdi?

Yayın: 08:45 - 07.11.2017
Güncelleme: 08:45 - 07.11.2017

Evinin otoparkında baygın halde bulunup hastaneye kaldırılan ve 30 gün yoğun bakımda tedavi gördükten sonra hayatını kaybeden İbrahim Erkal’ın ölümüyle ilgili savcılık soruşturma başlatmıştı.

Olayın ardından basında çıkan haberleri ve görüntüleri izleyen Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili olarak re’sen soruşturma başlattı.

Savcılık, yaklaşık 7 ay sonra tamamladığı soruşturmada, İbrahim Erkal’ın ölümüyle ilgili kovuşturmaya yer olmadığına dair kararında, Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu’nca düzenlenen rapora göre, İbrahim Erkal’ın ölümünün, künt kafa travmasına bağlı kafatası kırığı ile birlikte beyin kanaması ve gelişen komplikasyonları sonucu meydana gelmiş olduğu belirtildi.

Erkal’ın yaralı olarak bulunduğu ortamda kendiliğinden kontrolsüz bir şekilde düşerek, kafasını sert ve künt bir zemine çarpmasıyla husullerinin mümkün olduğu anlatılarak “İbrahim Erkal’ın ölümünde kasıt, kusur veya ihmali bulunan şahıs tespit edilmediğinden, herhangi bir şüpheli hakkında yüklenen suçtan kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir’”denildi.

Exit mobile version