Yerel yönetimlere okulu sertifikaları verildi

Yayın: 14:26 - 20.01.2010
Güncelleme: 14:26 - 20.01.2010

 Kartal Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) işbirliğinde düzenlenen Yerel Yönetimler Okulunun sertifikaları düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı.

 Kartal Belediyesi ve Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Okulu seminerine katılanlar sertifikalarını düzenlenen törenle aldı. Alanında uzmanlaşmış akademisyen ve siyasetçilerin verdiği eğitimlerde “Yerel yönetimler yasası, yerel yönetimlerde denetim, kent konseyi, kentsel yoksulluk, farklı yönetim modelleri ve siyasi etik, kentsel dönüşüm” gibi konularda bilgiler verildi.

Hasan Âli Yücel Kültür Merkezinde, yaklaşık 250 katılımcının 2 ay süreyle eğitim aldığı seminerler düzenlenen sertifika töreni ile son buldu. Düzenlenen törende bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, SODEV gibi vakıfların en önemli özelliğinin toplumun bu tür eğitimlerle kişiselleşmesini sağlamak olduğunu belirterek, “Bu tür eğitimler bizlere önemli katkılar ve tecrübeler sağlamaktadır” dedi.

Kartal Belediyesinin de dokuz buçuk aydır sosyal demokrat ilkelerle yönetildiğini söyleyen Başkan Öz sözlerini şöyle sürdürdü : “Özgür ve demokrat tutumumuzla genç kardeşlerimizin önlerini açıyoruz. Önündeki engeller kaldırılan gençler gayet güzel işler yapıyorlar.”

SODEV ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktaran SODEV Başkanı Erol Kızılelma “İnsan haklarından demokratikleşmeye, çocuk haklarından çevre sorunlarına, savaş karşıtı çalışmalara kadar birçok alanda etkinlikler yaptık. 15 yıl içinde 600’e yakın çalışmada bulunduk. İstanbul ve Ankara’da Yerel Yönetimler Okulu çalışmalarımız oldu” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından sertifika dağıtım törenine geçildi. Seminerde eğitim alan katılımcılar sertifikalarını Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, SODEV Başkanı Erol Kızılelma, Kartal ve Maltepe Belediye Başkan Yardımcıları ve Kartal Belediye Başkanı’nın eşi Feray Öz’ün elinden aldılar. Törenden sonra katılımcılarla toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

Exit mobile version