GÂVURDAN DOST…

Yayın: 10:01 - 20.11.2017
Güncelleme: 10:01 - 20.11.2017

“Domuzdan post, gâvurdan dost olmaz”, “kış kışlığını, gâvur gâvurluğunu yapar” diyoruz ama biz onlara ısrarla “dostum” diye hitap ederken onlar düşmanlıklarını gözümüze sokmadan ve yumruğu yemeden uyanamıyoruz.

NATO tatbikatında alçaklar Atatürk’ü, Sayın Cumhurbaşkanımızı dolayısıyla hepimizi düşman ilan edince gâvurların düşman olduğunu hatırlıyor, sanki ilk defa oluyormuş gibi davranıyoruz ve bu hataya bizler çok düşüyoruz.

Yıllardır bu gâvurların isimlerinin önüne Allah yasakladığı halde “dostum” sıfatını ekleyerek yaklaşan, karşılığında da her zaman ısırılan, aldatılan ve bütün bu düşmanlığa rağmen onlara ısrarla “dostum” diye hitap eden bizler değil miyiz?

Şimdi Allah aşkına şu “dost” veya “müttefik” dediklerimize bir bakın. Bizler Allah’ın gâvurlar konusunda bizlere yaptığı ikazları, bizlere belirlediği sınırları aşar ve tedbiri elden bırakırsak aynı delikten daha çok defalar ısırılırız.

Hâlbuki Peygamber Efendimiz “Mü’min aynı delikten iki defa ısırılmaz” diyerek aklı başında bir mü’minin tekrar tekrar aldanmaması ve gafil avlanmaması gerektiğini söyleyerek bizlere aklı, ihtiyatı ve tedbiri emretmiştir.

Yüce Allah birçok ayetinde Müminlere gerçek dostun kendisinin ve diğer Müminlerin olduğunu söylüyor ve “Sen onların dinlerine uymadıkça, Yahudi ve Hıristiyanlar senden kesinlikle hoşnut olacak değillerdir. De ki; Şüphesiz doğru yol, Allah’ın gösterdiği yoldur. Sana gelen bu kadar bilgiden sonra sen hala şahsî arzu ve ihtiraslarına göre davranarak onlara dost demeye ve onlarla birlikte olmaya çalışırsan, andolsun ki, seni Allah’ın azabından koruyacak ne bir koruyucun, ne bir dostun, ne de bir yardım edenin bulunur.” Diyor. (Bakara 120)

Son olarak; bir kişiye, bir ülkeye dost olmamak onunla düşman olmak anlamına gelmez. Onlara dostum demeden, onların dost olmadığını bilerek, oyunlarına aldanmayarak ülkeler arası ilişkiler devam eder, gider. Normali de budur.

Ahmet Berhan Yılmaz
Exit mobile version