Kamu-Sen’in Sağlıkta Katkı Payı Protestosu

Yayın: 07:42 - 22.01.2010
Güncelleme: 07:42 - 22.01.2010

 

Türkiye Kamu-Sen  “Sağlıkta Katkı  Payı” Protestosu yaptı. Türkiye Kamu-Sen’in ”Sağlıkta Katkı Payı” Protestosu  için İstanbul İl Başkanı Bostan şu açıklamaları yaptı:

”Hakça bir paylaşım, herkese eşit ve parasız sağlık hizmeti için sesimizi  daha fazla duyurmalıyız”  .

Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, hakça bir paylaşım, eşit ve parasız sağlık hizmeti için herkesin sesini daha fazla duyurması gerektiğini ifade etti.  

 Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde bir araya gelerek, ”sağlıkta katkı payları”nı protesto eden sloganlar attı.  

Grup adına bir açıklama yapan Bostan, sağlık ve sosyal güvenlik hizmetinin her Türk vatandaşının Anayasal hakkı olduğunu belirtti.  

 Her muayene için alınan katılım paylarını eleştiren Bostan, ayrıca tedavi için hastanelere yatan hastalardan da katılım payı alınmaya başlandığını dile getirdi.  

Özel hastanelerin aldığı katkı paylarına yüzde 133’e kadar zam yapıldığını da savunan Bostan, gözlük camı ve çerçevesini yenileme süresinin de 2 yıldan 3 yıla çıkarıldığını anımsattı.  

Bostan, ”Maaş zamları kaşıkla verilirken haklarımız kepçeyle elimizden alındı. Bu gelişmeler henüz başlangıçtır. Hakça bir paylaşım, herkese eşit ve parasız sağlık hizmeti için sesimizi daha fazla duyurmalıyız” dedi.  
 

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Exit mobile version