Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Mesleki, Teknik Anadolu Lisesi Avrupa yolunda

Yayın: 10:08 - 06.12.2017
Güncelleme: 10:08 - 06.12.2017

Geleceğin Doulaları Avrupa’da konulu AB projesi ile mart ayında 10 öğrenci ve 2 öğretmeniyle Romanya’ya gidiyor. Eğitimin sadece dört duvar arasında olmayacağını biliyor. Bu bilinçle öğrencilerle deneyim kazandırabilmenin yollarını arıyor ve gerek mesleki gerekse sosyal açıdan öğrencilerin daha donanımlı daha bilinçli bireyler olarak mesleklerini icra etmelerini sağlamak için hazırlamış olduğu AB projesiyle onlara farklı bir kapı açıyor.

Kartal’da sağlık alanında eğitim veren tek resmi kurum olan Yakacık Yüksel İlhan Alanyalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak ebe yardımcılığı dalında eğitim gören öğrenciler alanlarında yeni kazanımlar elde edecekleri Doğum Koçluğu’nun Avrupa’da nasıl uygulandığını gözlemleyecekleri bir eğitim programı için 2 haftalığına Romanya’ya gönderiyor. Alacakları staj eğitimiyle birlikte hem ebe yardımcısı hem doğum koçu olacak öğrencileri ilçemiz Kartal başta olmak üzere şehrimize kazandırıyor.

Geleceğin Doulaları Avrupa’ya gitmeye hazır. Süreçte öğrenciler seçimleri tamamlandı ve velilerle bilgilendirme toplantısı yapıldı. Gerek öğrenciler gerekse veliler heyecanla bu eğitimi bekliyorlar ve Kartal ilçemizin de heyecanlarına ortak olmasını istiyorlar.

Kartal ilçemize geleceğin Doğum Koçları şimdiden hayırlı olsun.

Exit mobile version