SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Kartal polisine tam not, ama bir kırıkla…

Yayınlanma:
ABONE OL

Geçtiğimiz gün başından geçen bir olayı kaleme alan arkadaşımız Vural Dağtekin

yaşadığı bu olayda kendisinin usulen haksız yanının olmasının yanı sıra polis memurunun normal bir vatandaşa sert tutum göstermesinin önemli olduğunu düşünerek yorumsuz paylaşıyoruz.

Dağtekin yazısında; “ Kartal Emniyet Müdürlüğü son dönemde yaptığı çalışmalarla gerçekten göz dolduruyor.

Kaymakamımız Sayın Hasan Bağcı’nın olağan üstü nezaketi ve teşvik edici yönlendirmeleri ile Koordinatör Müdür İl Emniyet Müdür Yardımcısı Tuğrul PEK ve İlçe Emniyet Müdürü İzzet Kaptan ile mesai arkadaşları gerçekten başarılı bir yönetim örneği sergiliyorlar.

STAT ANARŞİSİ BİTTİ! CİNAYETLER ÇORAP SÖKÜĞÜ!

Sezona stat anarşisini bitirme sloganı ile başlayan, son aylara bakıldığında bunu gayet iyi başardığı görülen emniyet teşkilatı, en son yaşanan Amigo Robot Ali cinayetini 3 hafta gibi kısa bir sürede açıklığa kavuşturup, zanlıları adalete teslim ederken, 5 yıl önceden gelen ve netice alınamayan dosyalarda bile sonuçlar alarak hassasiyet ve titizliğini herkese gösterdi.

KARTAL SAHİLİ KURTARILDI!

Özellikle, adeta fuhuş yolu olarak anılmaya başlanan ve ailelerin ayağını kestiği Kartal Sahil Yolu’nda yaptıkları ciddi denetimlerle bu bölgeyi yeniden halkımıza kazandıran teşkilat bir artı puan da buradan aldı.

SOKAKTA ÇOCUK SUÇLU ADAYI KALMADI!

Benim çok önemsediğim ve sokakta suçu yok etme noktasına yaklaşılan en önemli işi de Çocuk Bürosu ekipleri başardılar. Sokaktan gençleri zorla değil, ikna ederek toplayıp meslek edinmelerini sağlayacak bir projeye imza attılar. Bu sayede gençlerin eli ekmek tutarken, onları istismar edip hırsızlık yaptıranların eli boş bırakıldı. Proje halen sürüyor, sonuçları da hayli olumlu geliyor.

Yine Çocuk Bürosu’nun okullarda başlattığı bir çok proje ile miniklerin daha o çağda yanlış yollara sapması engelleniyor. Üstelik spor ve sanatsal etkinliklere yöneltilip yetenekleri keşfediliyor.

Burada yazamayacağımız kadar fazla konuda örnek işlere imza atılıyor. Bu da Kartallı olarak hem bizleri hem de hizmeti alan vatandaşı gerçekten mutlu ediyor.

İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Hakkı Murat Yavaş’ın da hakkını teslim edelim. Soyadına haksızlık edercesine gece ve gündüz her olayda onu ekiplerinin başında görünce, bu enerjiye hayran kalmamak pek de mümkün değil inanın. Üstelik yaptığı işin yoruculuğuna rağmen her zaman yüzünde var olan o müspet bakış ve gerçekten nazik tavrı ile de Kartallıların kalbinde ayrı bir yer sahibi oldu.

Sayın Murat Yavaş’ın tavrına değinmişken, tavır da önemli tabii… Halen gün içinde giriş çıkış yaptığım bir çok ilçemizde takıldığım arama noktalarında kimlik ehliyet istenirken, Kartal’da bu talep öncelikle “İyi akşamlar ya da iyi günler, Lütfen evraklarınız”… İşlem bitince de “Teşekkür ederiz. hayırlı yolculuklar” şeklinde oluyor. Son 6 ay zarfında bir kez olsun bunun dışında bir yaklaşımı ne beni tanıyan ne de tanımayan memur ya da amir kardeşlerimden görmedim. Ta ki bugüne kadar…

FUKARA SABIR TAŞIRIR, ONA HİZMET VEREN DE BU BİLİNÇTE OLMALI…

Olayı henüz yeni yaşadığım için bu yazıyı kaleme alırken bile 4-5 defa kafamda tarttım. Değer mi? dedim. Ama değer! Arkadaşları Kar-Çamur demeden sokakta huzur sağlamaya uğraşırken, fakir fukaranın uğrak yeri olan Kartal Afet Yönetim Merkezi’nde görev yapan, daha doğrusu öyle yaptığını sanan marifetli bir memur kardeşimizle ilgili şeyler anlatacağım.

Her zaman benden yardım talebinde bulunan Ayla M. isimli bir teyzem bugün aradı ve “Oğlum, evde bebek var ama kömür yok. Sen durumumu biliyorsun bana yardımcı ol” dedi. Bunun üzerine büromdan çıkıp evine gittim. gerçekten kömürünün kalmadığını müşahade ettim.

Bunun üzerine Sayın kaymakamımız Hasan Bağcı’yı telefonundan rahatsız ederek durumu arz ettim. Kendisinin “Ne demek Vural Bey, devlet fakir fukaraya yardım edelim diye bize kömür veriyor. Siz sıkılmayın, aile Vakfımıza başvursun gereken kömür verilecektir. ” demesi üzerine Vakfa gittik. Vakıfta kaydı olduğu için işlemlerimiz kısa sürdü ve verilen kömür alımına ilişkin kağıtla birlikte kömürlerin depolandığı Afet Yönetim Merkezi’ne gittik.

Burada bizi karşılayan görevli önce “şu an veremiyoruz, Pazartesi gelin” dedi. Israrım üzerine amiri ile görüşmemize yardımcı oldu. Amiri de gereken sorgulamayı yaptıktan sonra ellerinde taşımak için araç olmadığını ve kendi imkanımızla götürebileceğimizi söyleyince ben de “Tamam o zaman. Arabama 2 şer 2 şer koyup gidip geleyim. 4-5 defa da taşırım” dedim.

İşte ne oldu ise o anda oldu. İlk ısrarımızda bizi yönlendiren görevlinin yanında bulunan Polis memuru arkadaşımız amir ile konuşurken odaya girmişti, bizi dinliyordu. Birden dönerek: “Yok kardeşim iki iki falan dinlemem, buradan öyle kömür çıkarttırmam. Alın kamyonet getirin öyle götürün kömürü” dedi. Bunun üzerine ben ihtiyaç sahibi olmadığımı, sadece aileye yardım maksadı ile bu işlemlere koştuğumu, bir de kamyonet masrafına ne gerek olduğunu söyleyince “Olmaz dediysem olmaz.

Tutsun getirsin. 2-3 çıkınca millet özel arabası ile kömürü eve götürüyor dedikodusu oluyor” şeklinde bir karşılık aldım. Tabi bu 2 ifadede ses tonu gayet yüksek, tahakküm edici, vücut dili ise gayet kaba ve aşağılayıcı idi. Bunun üzerine konuyu kaymakam beyin bildiğini hatta hemen onu arayıp buradaki memur arkadaş böyle diyor ama kamyonet yok kömürü alamıyoruz demek için adını sordum.

Üzerime yürüyerek “Ne yapacan adımı?” dedi. Ben de sinirlendim. Artık sabrım taşmıştı ve sicil numarasını sesli olarak okudum. Bunun üzerine önce göğsümden iten memur arkadaş, sicilini de sökerek yüzüme fırlattı. Arkasından da kolumu omzumu, sırtımı, adeta yumrukla iterek beni binadan atmaya kalkıştı. Tabi ben bu arada ellerim ceplerimde ve karşımdakinin devletin memuru olduğunun bilinci ile elini dahi itmeden sadece duruşumla direnerek karşıladım bu aşağılayıcı tavrı.

Daha sonra beni tartaklayamayacağını, tavrının çirkin olduğunu ve gereken yerlere bu tavrı ileteceğimi ardına gazeteci olduğumu da ekleyerek söylediğimde, O kaba saba merhametsiz tavır birden yumuşadı ve “sen beni yanlış anladın” tartışmasına dönüştü. başıma bir iş gelmemesi için kendisinin savunmalarını sonuna kadar dinleyip binadan kömürleri de almadan ayrıldım.

Üzüldüğüm şu ki;

Bu olayların tamamı fakirlik içinde yaşayan bir teyzemize yardımcı olmak adına gittiğim devletin şefkatini görmem gereken bir yerde başıma geldi. Yaşlı kadın arabama döndüğümde gözleri yaşlı ve fenalaşmak üzere bir halde beni bekliyordu. “Oğlum benim yüzümden bu hal başına geldi. Allah canımı tez zamanda alsın da ben de kurtulayım, bunlar da” dedi.

İşte teyzemin bu lafı üzerine sadece kızgınlık olarak kalacakken, tanıdığım emniyet mensubu dostlarıma sitemden öteye gitmeyecekken , bunu yazıya dökmemin gerektiğini fark ettim. Bugün bana, yarın size…

Şimdi diyorum ki kendime,

Amman oğlum. Akıllı uslu dur, es kaza bir trafik suçu ile bile bu memur arkadaşın eline düşme… Eğer şefkatin olması gereken yerde bu muameleye maruz kaldıysan, o durumda… Allah Muhafaza…

Netice: Ben gazeteciyim ve bu teşkilatı çok iyi tanıyorum. 23 yıllık meslek hayatımdan edindiğim tecrübe ile bu memur arkadaşın tavrının bireysel olduğunu da biliyorum. Bir kişi için bu güzel camiaya küsecek değilim ama sinek ufaktır… Hatırlatırım…” dedi.

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]