SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Maltepe’de okulların elektrikleri kesilecek

Yayınlanma:
ABONE OL

 

İstanbul Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün bazı okullara göndermiş olduğu yazıya göre borcunu ödemeyen okulların elektriğinin 25 Ocak 2010 tarihinde kesileceği bildirilmiştir.(Belge ekte sunulmuştur). Muhtemelen bu problem diğer ilçelerde de yaşanmaktadır.

 

Yazı aynen şöyle;

Okulunuza ait ödenemeyen elektrik borçlarının 25/01/2010 tarihine kadar ödenmediği takdirde kesileceği ilgi yazı ile bildirilmiş olup, Elektrik borçlarınızın imkanlarınız dahilinde ödenerek okulunuzda elektrik kesintisi yaşanmaması hususunda gereğini ………….. .

Bu tutumu mantıkla izah etmek mümkün değildir. İmkânlarınız dâhilinde ödeyiniz. Hangi imkandan bahsediyorsunuz sayın müdürüm. Okullara bir imkân mı bıraktınız? Bu topu taca atmaktır.

Sene başı kayıtlarında bağış almanın neredeyse mümkün olmadığı bir ortamda, bağış alan idarecilerin her türlü baskıya maruz bırakılıp cezalandırıldığı bir ortamda, geçim sıkıntısından dolayı bağış yapamayan velilerin yoğun olduğu bir dönemde imkânlarınız ölçüsünde ödeyiniz, diyorsunuz. Komik ve imkânsız bir istek.

Lütfen okullara altından kalkamayacakları ve kendinizin çözmesi gereken sorumlulukları yüklemeyin. Bildiğiniz gibi “eğitim devlet okullarında zorunlu ve parasızdır”. Kimseyi zorlamaya hakkınız bulunmamaktadır. Ödeneğiniz yoksa isteyiniz.

Eski Milli Eğitim Bakanı Sn. Hüseyin ÇELİK okulları otomatik pilota bağlamıştı. Her şey yolunda gidiyordu. Yoksa uçağın benzini mi bitti? Demek ki lafla peynir gemisi yürümüyormuş. Döneminde yaptığı akılda kalan tek şeyin kadrolaşma olduğu bir bakanlıkta, görev değişiminden sonra biraz ümitlenmiştik. Ancak yeni bakanımız Sn. Nimet ÇUBUKÇU’nun 10 aylık görev süresi döneminde de değişen bir şey olmamıştır. Çekilen sıkıntılar artarak devam etmektedir.

Bakanlığımız her türlü sorunları çözdük, eğitimde çağ atlattık, ilk ve orta öğretim öğrencilerine ücretsiz kitap dağıttık diye reklamını hiç eksik etmezken bu çelişkinin yaşanmasını anlamamız mümkün değildir. Oldu olacak doğal gaz, su vb diğer faturaları da okullar ödesin. Bu da yetmez, öğretmen maaşlarını da okullar ödesin. Zaten birçok okulumuz kısıtlı imkânlarıyla okullardaki memur ve hizmetli ihtiyaçlarını kendileri karşılamaktadır. Devletin sorumluklarını yerine getirmesinde zafiyet gösterenler kendi sorumluluklarını okullara yükleyemezler.

Sonuç olarak okulların görevi, geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesidir. Sayın ilçe yöneticileri okullarımızı angarya işlerle meşgul etmeyiniz. Okulların elektrikleri kesilirse ısınma, temizlik, sağlığa uygunluk, eğitimin aksaması gibi birçok sorun ortaya çıkacak ve bundan dolayı da bazı öğrencilerimiz ihmal yüzünden rahatsızlanacaktır. Böyle bir olay ortaya çıkarsa da sorumlular hakkında gereğini yapacağımız muhakkaktır.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]