Çiğ Köfte Dayanışması

Yayın: 07:59 - 09.07.2009
Güncelleme: 07:59 - 09.07.2009

Öğretmenler, küçük paraları bir araya getirerek çiğ köfte salonu açtı. Salonun başköşesi kitaplara ayrıldı.

Kartal Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğretmenleri, ellerindeki küçük paraları bir araya getirerek çiğ köfte salonu açtılar. Küçük salona kütüphane de koyan öğretmenler, kütüphaneye koydukları kitaplarla, öğretmenliklerini burada da sürdürdüler. Gazetemiz köşe yazarı M. Nazım Telli açılışın onur konuğu oldu.

Geçtiğimiz hafta düzenledikleri açılışla ticarete merhaba diyen öğretmenler, açılışta çevre esnafa ve caddeden geçenlere bir dürüm ikram ederek 150 kilo çiğ köfte dağıttılar. İsteyenin hem köfte yiyeceği hem de kitap okuyacağı küçük ve mütevazı işletme ile oldukça iddialı olan öğretmenler, ev ve iş yerlerine paket servis yapacaklar. Kütüphaneli köftecinin bir ilk olduğunu söyleyen öğretmenler, “Biz tüccar değil, öğretmeniz. Kiminin parası, kiminin duası,” diyorlar. Dürümün 3 TL, Erzurum kadayıfının 2 TL. olduğu köfteci, Kızılay Bulvarına tatlı bir rekabet getirmeyi hedefliyor.

Arkadaşları Yalnız Bırakmadı

Kızılay Bulvarı üzerindeki kütüphaneli çiğ köfte salonunun açılışı, öğretmenlerin dayanışmasına sahne oldu. Gazetemiz köşe yazarı M. Nazım Telli açılışın onur konuğu olduğu açılışa; Yavuz Selim İlköğretim Okulu öğretmenleri başta olmak üzere çevre okul öğretmenleri akın etti. “Meşhur Çiğ Köfteci” salonunda oturacak yer bulamayan öğretmenler uzun bir süre ayakta kaldı.

Exit mobile version