SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Necip Fazıl Mahallesi Başkan’ını ağırladı

Yayınlanma:
ABONE OL

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in mahalle ziyaretlerindeki son durağı Necip Fazıl Mahallesi idi.

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, haftalık toplantılarıyla mahalleleri gezmeye, vatandaşlarla buluşup önerilerini dinlemeye ve sorunlara onlarla birlikte çözüm üretmeye devam ediyor. Başkan Keskin bu hafta, Necip Fazıl Mahallesi halkıyla birlikteydi. Program, Akabe Camii altında yapılan kahvaltıyla başladı. Kahvaltının ardından konuşan Keskin, “Necip Fazıl Mahallesi’nde Necip Fazıl Kısakürek’i anmadan geçemeyiz. Kendisini rahmetle anıyoruz” dedi.

Göreve geldikleri günden beri insan odaklı bir yönetim anlayışı benimsediklerini söyleyen Keskin, “insanı merkeze almazsanız hizmetleriniz eksik kalır” dedi ve bu anlayışla vatandaşın yaşam kalitesini yükseltmenin her şeyin üzerinde olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında belediyenin projelerinden bahseden Keskin, vatandaşları çalışmalar konusunda bilgilendirdi.

 

Keskin: “Kötü imajı üzerimizden atalım ki kalkınabilelim”

Keskin, Sultanbeyli’yle ilgili bilinen algının değişmesinin gelişmek için ilk adım olduğunu vurgulayarak “ilçemiz hazine arazisi üzerine kurulu sanılıyor. Bu her yerde önümüze çıkarak hakkımızda kötü düşüncelere sebep oluyor. Bu kötü imajı üzerimizden attığımız vakit kalkınabiliriz” dedi. Sultanbeyli’yle ilgili algıları değiştirmek için her platformda ilçeyi anlattıklarını söyleyen Keskin, vatandaşların da bu noktada çaba göstermelerini istedi. Sultanbeyli’nin yatırım alabilmesi için ise ilk önce çözülmesi gereken sorunun mülkiyet olduğuna değinen Keskin, “Bir şehrin yatırım alabilmesi ve gelişebilmesi için planlı olması gerekiyor.” şeklinde konuştu. Gündemdeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı 1/5000’lik planlar hakkında bilgi veren Keskin, ilçe belediyelerinin sadece 1/1000’lik uygulama planı yapma yetkisine sahip olduğunu söyledi. Planlarla ilgili tartışmalara da açıklık getiren Keskin, “Hiç kimsenin mağdur edilmeyeceği sözünü veriyoruz. Şartları zorlayıp kimsenin hakkı yenmeden Sultanbeyli’nin bu sorununu çözmeyi hedefliyoruz” dedi. 

2010 yılında Sultanbeyli…

Belediyenin devam eden projelerine değinen Başkan Keskin, TEM otoyolu inşaatının devam ettiği, karakol binalarının bitmek üzere olduğu, askerlik şubesi, hükümet konağı gibi projelerin de bu yıl içinde tamamlanacağı müjdesini verdi.

2010 kültür başkenti olan İstanbul’a yakışır bir ilçe olmanın yolunun kültürel ve sanatsal faaliyetlerden geçtiğini söyleyen Keskin, “2 kültür merkezimiz de bu yıl faaliyete geçecek ve özellikle Sultanbeyli bu merkezlerle kültürel anlamda daha zengin bir ilçe olacak.” dedi.

 

Necip Fazıl’daki çalışmalar

Mahallede 2009 yılında yapılan çalışmaları anlatan Keskin “38 adet cadde ve sokak asfaltlanarak mahallenin yüzde 86’sı asfaltlandı, 280 ton asfalt yama yapıldı, 600 kamyondan f azla stabilize malzeme serildi, 3 bin metre bordür yapıldı.” dedi. 21 sokakta İSKİ içme suyu hattının tamamlandığını, 1680 metre İSKİ atık su kanalının yapıldığını söyledi ve “Gölet yanı Polis Karakolu yapımı ve İGDAŞ’ın çalışmaları ise devam ediyor. Şeklinde konuştu. 

 

2010’da mahalle için planlanan projeler

Yılsonuna kadar asfaltı biten yolların kaldırımlarının yapılacağını, asfaltsız sokaklardaki çalışmaların tamamlanacağını söyleyen Keskin, “mahalleye 1 adet fitness grubu yapılacak,  orta gerilim hatları yer altına alınacak, eksik kalan İGDAŞ Doğalgaz ve İSKİ atıksu çalışmaları tamamlanacak” dedi.

Konuşmasının ardından Necip Fazıl Mahallesi Muhtarlığı, sağlık ocağı ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nu gezen Keskin, yetkililerden bilgi aldı, vatandaşlarla sohbet etti.

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]