“Sarayburnu ile Bakırköy arasındaki yere vatandaş yaya olarak ulaşamıyor”

Yayın: 08:39 - 21.12.2017
Güncelleme: 08:39 - 21.12.2017

Kennnedy Caddesi boyunca Sarayburnu ile Bakırköy arasındaki yerleşim alanlarının yoğun olduğu bir çok noktada vatandaşlar yaya olarak sahile ulaşamıyor!

İstanbul’da özellikle de Avrupa yakasında vatandaşların sahile yaya ulaşımının çok zor ve son derece yetersiz olduğunu ve engelli vatandaşların denize ulaşmasının imkansız olduğunu hazırladığı önergede dile getiren ve önergesini meclis toplantısında sözlü okuyan Zeytinburnu Belediyesi ve İBB Meclisi CHP üyesi Mimar Esin Hacıalioğlu, özellikle yerleşimin yoğun olduğu bölgelerde vatandaşların denize sorunsuz ulaşması için yaya trafiğin yer altına alınmasını önerdi ve şunları söyledi:  İstanbul’da özellikle Avrupa yakasında halkımızın sahile yaya ulaşımı son derece yetersizdir. Yapılan incelememizde Sarayburnu Bakırköy arasında yaya olarak sahile ulaşılması;İDO Terminali, Kocamustafapaşa Parkı, Yedikule, Zeytinburnu Belediyesi (saatli açık), Zeytinburnu Balıkçı Barınağı ve Bakırköy İDO iskelesi olmak üzere 6 noktadan sahile ulaşılabilmekte ve bunlardan yalnızca bir tanesinde engelli ulaşımına olanak bulunmaktadır. (yaklaşık 15 km)

Yerleşim alanlarının yoğun olduğu yerlerde yaya trafiğinin zemin altına alınması gerekmektedir

Yerleşim alanları ve kıyı arasında hızlı akan trafik; engellilerin, yaşlı ve çocuklarımızın sahile düzayak ulaşabileceği projeler kentin yaşana bilirlik oranını yükseltecektir. Halkın denizi kullanabilmeleri için Kennedy Caddesinin (sahil yolunun) özellikle yerleşim alanlarının yoğun olduğu yerlerde zemin altına alınması gerekmektedir. Önergemizin başkanlık makamına havalesini arz ederiz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı Aralık ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyeleri Esin Hacıalioğlu, Hakkı Sağlam, Özgür Aydın, Şenol Yolbir, Musa Keleş, Ali Rıza Akyüz, Seyit Ali Aydoğmuş, Sabiha Tüzünoğlu, Ümit Yurdakul, Şafak Kır, Nezih Küçükerden, Adnan Türkoğlu, M.Sedat Özkan ve Taner Kazanoğlu imzaları ile önerge meclise sunuldu ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edildi.

Exit mobile version