Sancaktepe Gençlik Genel Kurulu Meclisi

Yayın: 11:04 - 25.01.2010
Güncelleme: 11:04 - 25.01.2010

Gençlik Meclisi Genel Kurulu toplantısında alınan kararlarla Sancaktepeli gençler söz sahibi oluyor.Sancaktepe Kent Konseyi Meclis toplantılarını yapmaya devam ediyor. Kadın meclis toplantısından sonra Gençlik Meclisi 1.Olağan Genel Kurulu Toplantısı’nı  Sarıgazi Genco Erkal Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Gençlik Meclisi 1.Olağan Genel Kurulu Toplantısı’na, Sancaktepe Kent Konseyi Başkanı İsmail Karabiber, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Mahir Şahin ve Muzaffer Kabakçı, Kent Konseyi Gençlik Meclis Başkanı Ali Yıldız  katıldı.

16 Ocak’ ta gerçekleştirilen toplantı gençlerin yaşadığı ilçeye sahip çıkma bilincinde olduklarını gösterdi.Gençlik Konseyi Başkanı Ali Yıldız, “sizlerin projelerini kent konseyinde sunarak Sancaktepe gençleri adına güzel işlere imzalar atmak için buradayız.” dedi. Yıldız, gençlerin hazırladığı projeleri anlatırken de, “kent bilincinin gençlerimizde oluşması konusundaki gayretleri bizi memnun ediyor. Ümit ediyorum ki Sancaktepeli gençler 2 sene sonra çok mesafeler almış olarak başka ilçelere örnek olacaklar” şeklinde sözlerini tamamladı.

Kent Konseyi Başkanı İsmail Karabiber de yaptığı konuşmada, “Atatürk’ün gençliğe hitabesini okuduğunuzda  gençliğe hedeflerini koyduğunu görüsünüz. Siz gençlerimiz günümüzde bu ülkenin değerleri için her türlü fedakârlığı yapacak sorumluluk bilincine sahip gençlersiniz.” dedi. Karabiber konuşmasını bitirirken, “Gençler! geleceğin Bakanları Başbakanları siz olacaksınız. Biz gençlik meclisimize ve ürettiklerine sahip çıkacağız, sizlere destek vereceğiz” dedi.

Genel kurula sunulan projeler üyeler tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Kabul edilen 4 proje: Ortak dergi çıkarılması (Kadın ve Çocuk Meclisi ile), Sancaktepe Liseler arası Futbol,Voleybol, Atletizm müsabakaları düzenlenmesi, Sokak Çocuklarının Hayata kazandırılması, Öss’ yi başarmaya hazır mısın?

Projeler maddeler halinde meclise sunulurken konu ile görüşlerini belirten gençlerin düşünce ve fikir dünyalarının zenginliği gözlerden kaçmadı. Kendilerini rahat ifade eden ve düşüncelerini açıkça ifade den gençler demokratik yapının işleyişi ile ilgili katkıları memnuniyet verici idi.

Sancaktepe Kent Konseyi Gençlik Meclisi Sancaktepe İlçemizin 19 mahallesinden Sivil Toplum Kuruluşlarına  gönderilen ve serbest çalışan 85 üye ve 7 asil 7  yedek olmak üzere 14 kişilik Yürütme Kurulundan oluşuyor.

Exit mobile version