SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Madem öyle, cuntacılar parti kursun

Yayınlanma:
ABONE OL

Tarih şahittir ki askerin desteklediği hiçbir parti iktidar olamıyor. Neden? Çünkü bu millet askerini kışlada seviyor. Görevini yerine getirirken seviyor. Ister ki Mehmetçik Siyasete bulaşmasın, politikaya karışmasın.

Yerden göğe kadar da haklıdır. Kışla Siyasete ne kadar yaklaşırsa, kamu düzeni o kadar yerle bir olur, askerlik Mesleği o kadar yerlerde sürünür.

Saunacılar, Eryamancılar, Kafesçiler, Balyozcular! Eğer Memleketin doğru yönetilmediğini düşünüyorsanız bir Siyasî parti kurun. Çıkarın üniformalarınızı ve Gür sesinizi kamu vicdanını hedef alarak yükseltin. Bakalım bu büyük millet size ne kadar oy verecek? Daha önemlisi mesleğinizi ifa ederken size duyduğu sevginin ne kadarını sizin Siyasî kimliğinize de gösterecek? Hodri meydan!

“Ben muvazzafken Siyasete yön vereceğim” denebilir mi? Ne mümkün! Elinde silahı olan, topa tüfeğe hükmeden bir kadro bizzat ve bilfiil siyasetin aktörü haline gelirse ortada Siyasî rekabet kalmaz ki. Partilerin de bir anlamı olmaz, sandığın da. Zaten kanun Yapıcı bu mahzuru Apaçık gördüğü için asker kişilerin Siyasî beyanatta bulunmasına yasak getirmiş; onu bir suç kabul etmiş. Siyasî beyanatta bulunmak! Beyanda bulunmak suç olur da Siyasî maksat için alavere dalavere yapmak, seçtiği Hükümeti devirmek, yeni Bakanlar Kurulu oluşturmak gibi eylemler suç sayilmaz mı çıkarmak, VATANDAŞI fişlemek, halkı birbirine düşürmek, derin mahfillerde yapılan planlarla devlet yönetimini ele geçirmek, halkın Kaos?

Kamu vicdanını tam şu noktaya getirdiler: “Madem Memleketi yönetmeye o kadar heveslisiniz kurun bir parti; siz de rahat edin vatandaş da rahat etsin.” Bakın kendini “efsane komutan” gören bir adam parti kurdu, meydanlara çıktı. Sandı ki milyonlar peşinden koşup gelecek. Yüz kişinin toplanmadığını görünce küplere bindi beyefendi. Sonra kalktı bir televizyon kanalımıza hakaret etmeye yeltendi. Siyaset bu mudur? Adam seçim meydanını Askeri Kışla zannediyor. Sesini yükseltince milletin pusacağını sanıyor. Git bakalım sandığa da orada görelim boyunun ölçüsünü. Bir sinema filmindeki karakterin senden esinlendiğini söyleyip artistlik taslamakla Halkın sorunlarına çare olacağım deyip siyaset arenasına çıkmak arasında bir uçurum vardır. Bunu anlamak için bizzat Siyasete girmek yeterlidir sanırım …

Bırakın siyaset meydanında kükreyip korku (!) Salmayı, bazı kişiler emekli bir televizyon kanalında bir mikrofon bulsa bağırıp çağırmayı maharet sanıyor. Sanırım bu tipler Televizyona çıktığında çocuklar “Baba kim bu amca? Niçin bağırıyor?” diye soruyorlar. Bu manzara karşısında acı bir gülümseme yaşayan Babalarin televizyon kanalını değiştirirken acı askerlik hatıralarından bahsetmemelerini dileriz … Velhasılı kelam; bağırıp çağırarak konuşulmaz. Hele elinde silah, Sırtında Üniforma varsa! Aslında o silah da o Üniforma da kutsal bir emanettir ve milletin parasıyla alınmıştır. Dolayısıyla da millete karşı kullanılmaz.

Üzülerek belirtmek zorundayım ki; gözbebeğimiz / ordumuz çok yıprandı, çok yıpratıldı. Laf ebeliği yapmaya, hedef saptırmaya, gerçeği örtbas etmeye hiç gerek yok. Ordu ile siyaset arasındaki mesafe daralınca, hatta bu iki kavram iç içe girince; Üstelik bu korkunç manzaranın üzerine cunta gölgesi düşünce Yaşandı bu facia. Vaktiyle Kenan Evren, Turgut Sunalp Paşa’nın partisine ima yoluyla destek istemişti de halk Özal’ın efsanesinin doğmasına karar vermişti. Ima yoluyla bile siyaset askere yasaktır! Vaktiyle Halkın vermediği iktidar gücünü 27 Mayısçı cunta İsmet Paşa’ya bahşetmişti. O gün bu gündür CHP yerlerde sürünüyor. Bugünkü Zimní iTTiFAK CHP’yi çökertiyor.

Yıpranmayı bitirecek tek Formül var: Asker, siyasetten elini çekecek ve milletin gönlündeki tahtına yeniden oturacak. Bunu yapmak için yakasını cuntacılardan kurtarmak zorunda. En iyisi cuntacılar bir parti kursun. O zaman görelim kimin ne kadar sempatik olduğunu ….

e.dumanli @ zaman.com.tr

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]