Daha güvenli bir kent için

Yayın: 11:30 - 27.01.2010
Güncelleme: 11:30 - 27.01.2010

Sultanbeyli Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, halkın güvenliğini tehdit eden ve suçluların yatağı haline gelen metruk binaları, Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden aldığı bilgiler doğrultusunda yıkıyor.

İlçede kullanılmayan, metruk halde bulunan, vatandaşların güvenliğini tehdit eden binalar bir bir tespit ediliyor ve Sultanbeyli Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından vatandaşlar uyarılarak tedbir alınması sağlanıyor. Tedbir alınmadığı takdirde ise yapılan uyarıların ardından yıkım gerçekleştiriliyor.

Son olarak Mecidiye, Hamidiye ve Mimar Sinan mahallelerindeki üç metruk binanın sahipleri uyarıldı. Mahalle sakinlerinin, binaların hırsızların ve tinercilerin mekânı olarak suçu beslediğine dair şikâyetleri üzerine bina sahipleri önce görüşmeye çağrıldı, dikkate alınmayınca ise tebligat yapıldı. 10 günlük süre içinde sonuç alamayan ekipler, hafta ortasında yıkıma başladı.Yıkımı yapılan yerlerden ilki Hamidiye Mahallesi Billur Sokak’ta idi. Ardından Mecidiye Mahallesi Adana Caddesi ve Mimar Sinan Mahallesi Selçukhan Caddesi üzerindeki metruk binaların yıkımı yapıldı.

Metruk binaların yıkımıyla beraber başka birine ait arsaya konteyner yerleştiren bir vatandaşın da konteyneri kaldırıldı, etrafına yapılan barakalar ekipler tarafından yıkıldı.

Exit mobile version