Türk Askeri Afrine Girdi!

Yayın: 15:55 - 20.01.2018
Güncelleme: 15:55 - 20.01.2018

Emperyalist güçleri arkasına alıp Türkiye Cumhuriyeti’ne bir kez daha başkaldıran PYD-PKK’lı teröristlere karşı operasyon resmen başladı. Kartal’dan Tuzla’ya, Beşiktaş’tan Silivri’ye İstanbul’un dört bir yanında vatandaşlar ekranlara kilitlenerek gelişmeleri sıcağı sıcağına takip ediyor.

Terör tehdidinin her geçen gün artması ile birlikte Suriye’nin kuzeybatısına müdahalenin gerekliliği iyiden iyiye artmıştı. “Müdahale etmezsek profesyonel ordu haline dönüşecek onbinlerce terörist Türkiye’yi büyük bir kaosa sürükleyecek. Bu nedenle operasyon mecburiyetten doğmuştur” yorumu ise halkın genel kanısı olarak yansıyor.
“Zeytin Dalı Harekatı” ile birlikte Hatay sınırındaki Suriye’nin Afrin bölgesine hem havadan, hem de karadan bomba yağdıran Türk ordusunun kararlılığı dünya manşetlerine oturdu. Bol keseden tehditler savuran PYD-PKK’lı yöneticiler ise, sivilleri kalkan yapıp ardı ardına kaçışıyor.

F-16’LAR BOMBA YAĞDIRIYOR!

Diyarbakır 8. Ana Jet üssünde konuşlu bulunan F-16 savaş uçakları tam donanımlı olarak havalandı. Jetlerin, Afrin operasyonu kapsamında hedefleri imha ettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kütahya İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada “Afrin operasyonu fiili olarak sahada başlamıştır” dedi.

Diyarbakır 8. Ana Jet üssünde olağanüstü hareketlilik başladı. Jet üssünde konuşlu bulunan uçaklardan 20 adet F-16 savuş uçağı tam teçhizatlı ve bomba yüklü olarak peş peşe havalanarak Suriye tarafına hareket etti. Uçakların Afrin’e yönelik başlatılan ‘Zeytin Dalı’ harekatı kapsamında hedefleri imha ettiği öğrenildi. Görevini başarıyla tamamlayan F-16’ların üsse geri döndüğü görüldü. Eş zamanlı olarak askeri kargo uçaklarının da havalandığı üste askeri hareketlilik devam ediyor.

Exit mobile version