Namazını camide kılan çocuklar hediyeler kazandılar

Yayın: 18:35 - 04.02.2018
Güncelleme: 18:35 - 04.02.2018

Geleceğimizi, böyle idealist dava adamları sayesinde güvence altına alabiliriz.
Kartal Uğur Mumcu Mahallesi Adnan Kahveci Cami İmam Hatibi Yücel Kartal, çocukları camiye çekebilmek, camide buluşturmak maksadı ile örnek olacak “Camiiler, çocuklarla güzeldir” isimli bir projeye imza attı.

Adnan Kahveci Cami İmam hatibi Yücel Kartal öncülüğünde 16 Aralık 2017 tarihinde başlatılan proje ile düzenli olarak camiye gelen çocuklara çeşitli hediyeler verildi. Bunun için belirlenen puanları toplayan öğrencilere Bisiklet, okul çantası, giyim kuşam malzemelerinin yanı sıra çeşitli hediyeler verildi. Camiye namaz kılmaya gelen her çocuğa “Teşekkür Belgesi” verildi. Camiye belirlenen süre içinde düzenli olarak gelerek namaz kılan en çok puan toplayan çocuklara bisiklet hediye edildi, diğerlerine de okul çantası, satranç, ayakkabı gibi çeşitli hediyeler verildi.

Hediye takdimi için tören yapıldı. Camii avlusunda düzenlenen hediye takdim törenine Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Mehdi Akman, Kartal Müftüsü, Ak Parti İBB ve Kartal Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Karakaya, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker, Ak Parti Uğur Mumcu Mahalle Başkanı Mustafa Akdeniz ve mahalle sakinleri camii cemaati katıldı.

Uygulamanın başarılı bir şekilde gerçekleştiğini gören ve bu durumdan memnun olan semt sakinleri de duygularını;  “Camilerde Namaz kılarken arka saflarda çocuk sesi gelmiyorsa geleceğinizden endişe ediniz. Çocuk camiye gelirse ebeveyni de beraberinde gelecektir, dolayısıyla Müslümanların ibadet mekanı olan camilerin cemaatle dolması adına yapılan bu çalışma çok takdir topladı” şeklinde dile getirdiler.

Exit mobile version