Ahmet Şimşek: “Sanat, bir milletin manevi tarafıdır”

Yayın: 07:42 - 12.02.2018
Güncelleme: 07:42 - 12.02.2018

Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi öğrencilerinin 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı birinci döneminde, Görsel Sanatlar derslerinde gerçekleştirdiği çalışmalardan oluşan resim sergisi açıldı. Özel bir format ve kurguyla hazırlanan sergi beğenildi.

“Sanata değer verin.”

Okulun kurucusu Ahmet Şimşek serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Büyük bir emek harcayarak böylesine güzel ve anlamlı bir sergi hazırladığınız için hepinizi kutluyorum. Atatürk, ‘Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ diyerek sanata çok değer vermişti. Siz sevgili öğrencilerimiz de bu yolda yürüyorsunuz ve sanata değer veriyorsunuz. Teşekkür ederim, minnettarım. Ben Türk gençliğini böyle istiyorum. Hayatta hangi mesleği seçerseniz seçin, hangi mevkilere gelirseniz gelin ama sanattan ayrılmayın. Sanata değer verin. Çünkü sanat bir milletin manevi tarafıdır. Sanat maneviyatı yükseltecek faaliyettir. Başarılarınız için hepinizi tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Sürecin kendisini sergiledik.”

Ahmet Şimşek Koleji Görsel Sanatlar Öğretmeni Dersim Kılıç ise sergiyle ilgili açıklamasında, “Bu sergimiz format olarak geçmiş yıllarda yaptığımız sergilerin dışında bir sergi oldu. Bu, isteyerek yaptığımız özel bir kurguydu. Genelde sergiler çalışılmış bir sürecin en olgun meyvelerini izleyiciye sunarken, biz bu sergide sürecin tamamını başından sonuna kadar ele aldık ve sürecin kendisini sergiledik. Özellikle yetenek akademisi çalışmalarında yer alan bazı öğrencilerimizin eserleri sergide de kendisini gösterdi. Bir kez daha anladık ki, yetenek akademisi çalışmaları ile öğrencilerimiz ilgilendikleri alanlarda üstün başarı gösterebiliyorlar. Yılsonu sergisinde daha iyi işler başaracaklarına inanıyorum ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Exit mobile version