Mimarlık öğrencileri ‘Kartal Sentezi Çalıştayı’nı, Başkan Öz’e sundular

Yayın: 13:02 - 15.02.2018
Güncelleme: 13:02 - 15.02.2018

Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri, Kartal’ın gelecek senaryolarının ele alındığı, “Kartal Sentezi Çalıştayı”nı, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e sundu.

Bilkent Üniversitesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden 27 öğrenci, öğretim görevlileri Deniz Baykan, Hatice Karaca ve Ayşegül Tokol’un öncülüğünde; Kartal’ın kentsel dokusu, dönüşüm alanları ve kıyı kısımlarını gezip yorumlayarak hazırladıkları, Kartal Sentezi Çalıştayı’nı Başkan Altınok Öz’e sundu. Yaklaşık 2 saat süren etkinlikte öğrenciler, Kartal için gelecek senaryolarını Başkan Altınok Öz ile paylaşarak, kente dair gözlemledikleri sorunları kendisine sundu.

“Kartal Geleceğe Umutla Bakıyor”

Öğrencilerin Kartal hakkında sunumlarını dinleyen Başkan Altınok Öz, daha sonra misafirlerine Proje Odası’nı gezdirdi. Bir doktor olarak, kente zarar vermemeyi çok önemsediğini söyleyen Başkan Altınok Öz, ilçede devam eden deprem dönüşüm çalışmaları sayesinde, şu ana kadar 45 bin 774 vatandaşın hayatının kurtarıldığını kaydetti. Başkan Altınok Öz, Kartal’ın geleceğe umutla baktığının altını çizerek Bilkent Üniversitesi öğrencilerine sunumlarından dolayı teşekkür etti. Etkinliğin devamında TAK (Tasarım Araştırma Katılım) Kartal Kurucusu ve Şehir Planlamacısı Faruk Göksu öğrencilerle birlikte kentsel bulmaca oyununu oynayarak ilçenin geleceğini tartıştı.

Exit mobile version