Pendik’te okuma yazma seferberliğine katılım yüksek oldu

Yayın: 12:58 - 27.02.2018
Güncelleme: 12:58 - 27.02.2018

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın çağrısıyla tüm yurtta başlatılan okuma yazma seferberliğine Pendik’te katılım beklenenden yüksek oldu. Başvuranların sayısı 1.500’ü geçince  ilk ders zili planlanandan iki hafta erken çaldı.

Pendik Kaymakamlığı, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi’nin organize ettiği “okuryazarlık seferberliği”nde ilk ders  düzenlenen törenle gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın  yaptığı çağrıya kulak veren Pendik halkı, kursa yoğun ilgi gösterdi.  Müracaat sayısının şimdiden 1.500’ü geçmesi üzerine 5 Mart’ta açılması planlanan kurs erkene alındı. Açılışta Kaymakam İlhan Ünsal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz, Pendik Belediye Başkan Yardımcıları Cevat Yaman ve Sami Divleli de yer alarak katılımcılara destek verdi. Pendik Belediyesi Velibaba Akşemseddin Kültür Merkezi’nde başlayan kursun açılışında katılımcılara kitap, defter ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı. 

Beklenenden fazla katılım var

İlçede yaşayan vatandaşların büyük bir çoğunluğunun okuryazar olduğunu belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Aytekin Yılmaz: “700 bin nüfuslu ilçemizde 10 bin vatandaşımızın okuryazarlığı yok. Bu göz önünde bulundurulduğunda ilçemizde şimdiden bin 500’ü aşkın müracaat yapılmış. Açıkçası bu kadar yoğun katılımı beklemiyorduk.” dedi. Kursta ilk ders ise Kaymakam İlhan Ünsal tarafından verildi.

Exit mobile version