Fotoğraf Sanatçısı Yasemin Şimşek’in ‘Trifid’ isimli ilk kişisel sergisi

Yayın: 09:19 - 07.03.2018
Güncelleme: 09:19 - 07.03.2018

Fotoğraf Sanatçısı Yasemin Şimşek, “Trifid” isimli ilk kişisel sergisini Beyoğlu Cezayir sokaktaki rh+artprojet Galeri’de açtı. Ahmet Şimşek Koleji Koordinatörü de olan Yasemin Şimşek’in; “Garip Bir Kış Günü”, “Uçta” ve “Simetrik Sonsuzluk” isimlerini verdiği 3 ayrı fotoğraf serisi, rh+artprojet Galeri’de, 3 ayrı salonda “Trifid” adıyla sergilendi ve sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Tek sergide 3 ayrı konu…

Astronomiye ilgi duyduğunu, amatör bir astrofotoğrafçı olduğunu, “Trifid” ismine Yay takımyıldızında bulunan Trifid Nebula’dan aşina olduğunu belirten Yasemin Şimşek; “Trifid, Latince ‘Üçe ayrılmış’ anlamına gelir. Türkçe adı ‘Üç Boğumlu Bulutsu’ olan bu gökcisminde 3 ayrı tip nebula bulunur. Benim sergim de 3 seriden oluştuğu için ‘Trifid’ adını koydum. Galeride 3 salon vardı. Bir salona ‘Garip Bir Kış Günü’ isimli seriyi, ikinci salona ‘Uçta’ isimli seriyi, üçüncü salona da ‘Simetrik Sonsuzluk’ isimli seriyi koyarak sergiledik. Her salonda ayrı bir konu işlenmesi ziyaretçiler için de güzel ve değişik bir deneyim oldu. Sergi, 2015-2017 yılları arasında çektiğim fotoğraflardan oluşuyor ancak, üç serinin konuları da birbirinden tamamen bağımsız. ‘Garip Bir Kış Günü’ serisi, soğuk bir kış gününün sessiz, sakin ve zamansız anlarından oluşuyor. ‘Uçta’ serisinde, ağaçlar ve kuşlar üzerinden ev, aile ve yaşam konularını işliyorum. ‘Simetrik Sonsuzluk’ serisinde ise, evren ve sonsuzluk temasını, gökyüzünün neredeyse bütün kadrajı kapladığı fotoğraflarla anlatıyorum. Trifid’i ziyaret eden tüm sanatseverlere teşekkür ederim.” dedi.

Yasemin Şimşek Kimdir?

İlköğretim ve Liseyi Ahmet Şimşek Kolejinde okudu. Maltepe Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümünü üniversite ikincisi olarak bitirdi. ABD’de, UCLA (Universt of California Los Angeles) 2 yıl süren yüksek eğitimini tamamladı. Halen, Ahmet Şimşek Koleji’nde Koordinatör olarak görev yapıyor.

Exit mobile version