Pendik’te dönüşüm de yatırım da başlıyor

Yayın: 07:09 - 16.03.2018
Güncelleme: 07:09 - 16.03.2018

Yayalar’da 1200  tapu sevinci 

 Pendik Belediyesi tarafından imara kavuşturulan  alanlara Yayalar 5. Bölge de eklendi. Toplam 1.200 tapunun dağıtımına başlanan bölgede kentsel dönüşüm için engel kalmadı. Tapularını alan vatandaşlar büyük  mutluluk yaşarken, imar uygulaması sonucunda  bölgeye pek çok kamu yatırım alanı da kazandırıldı.

Yayalar Mahallesi’nde  toplam 50 hektarlık yerleşim alanı, Pendik Belediyesinin yürüttüğü imar uygulamaları sonucu tapuya kavuştu. Pendik Tapu Müdürlüğü’nde tescil edilen 1200 imar tapusu bizzat Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin tarafından hak sahiplerine dağıtılmak üzere teslim alındı. Tapular, 12 Mart’tan itibaren de Pendik Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü’nde verilmeye başlandı. İşlemlerini tamamlayıp tapularını alan vatandaşlar, riskli yapılarını kentsel dönüşümle yenileme, arsalarında da yapılaşma hakkına sahip oldu.

28 bin metrekarelik park alanı ayrıldı

Kentsel Dönüşüm modeli baz alınarak 50 hektarlık alanda gerçekleştirilen imar uygulaması sonucu geniş yollar ve bölgenin değerine değer katacak kamu hizmet alanları da oluşturuldu.  Bölgeye  toplam 28 bin metrekarelik  5 parkın yanı sıra 1 anaokulu, 4 dini tesis, 5 park, 1 sağlık tesisi ve 1 adet de belediye hizmet alanı  kazandırıldı.

Exit mobile version