SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Online kariyer devi Monster, Yahoo! HotJobs’ı satın aldı

Yayınlanma:
ABONE OL

15 yıl önce dünyada işe alım endüstrisini icat eden ve online işe alım işini her geçen gün yenileyen ve geliştiren dünyanın 1 numaralı online kariyer sitesi Monster, Amerika’nın en büyük online kariyer sitelerinden biri olan Yahoo HotJobs’ı satın alarak online kariyer sektöründeki gücünü arttırdı. Türkiye’de www.monster.com.tr  adresiyle hizmet veren dünya devi Monster, 60 ülkenin işe yerleştirme birikimini ve tüm dünyadan 300 milyon Monster kullanıcısının deneyimini Türk aday ve işverenlerin hizmetine sunuyor.

 (NYSE:MWW) Monster, önceki gün önde gelen online işe alım sitesi olan Yahoo!Hotjobs’u peşin olarak ödenecek 225$ milyon karşılığında edinmek için kesin bir anlaşma yaptıklarını duyurdu. Monster ve Yahoo!, Monster’ın Yahoo!’nun kariyer işlerinden ve Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’daki Yahoo! ana sayfalarının iş içeriği bölümlerinden sorumlu olmasını sağlayacak üç yıllık bir ticari anlaşma imzaladı. Bu anlaşma yıllık taban ve tavan oranlarına göre belirlenen, tıklama sayısı ve ilgi çekme oranına göre hesaplanan, performansa dayalı bir yıllık ödeme planı öngörüyor. Buna ek olarak, bu anlaşma Monster’a ilerleyen dönemlerde Yahoo!’nun, Avrupa, Asya ve Latin Amerika ülkeleri de dahil olmak üzere, dünya çapındaki mal varlığıyla ilgili, belli sınırlar çerçevesinde kalmak şartıyla, alışveriş anlaşmaları yapma hakkını da sağlıyor.

Monster Worlwide yöneticisi ve başkanı, Sal Iannuzzi “HotJobs, müşteri tabanı ve trafik potansiyeli ile Monster’ın dünya çapında, yaratıcı işe alım çözümleri için ideal bir tamamlayıcı olacak” diyor. “Bu anlaşmalar, Monster’ın Profesyonel Toplulukları ve yeni 6Sense ™ semantik arama teknolojisiyle birleştiğinde, nitelikli adaylar arayan firmalar ve dünya çapında daha geniş bir sektör yelpazesinden gelecek vaat eden fırsatlar arayan adaylar için çok ciddi yararlar sağlayacak.”

“Monster ve HotJobs’ın bir araya gelmesi hem işe alım uzmanları hem de iş arayanlar çok daha geniş erişim imkanları ve fırsatlar yaratacak”, diyor Yahoo!, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hilary Schneider. “Monster’la yaptığımız anlaşma sayesinde kullanıcılarımıza çok önemli bir servis sunmaya devam etmemizi sağlayacak. Böylece Yahoo! da asıl işlerine ve kullanıcılarına, partnerlerine ve reklamcılara sıra dışı deneyimler sunmaya devam edecek”  

Monster HotJobs kazanımının ve Yahoo! ile yapılan alışveriş anlaşmasının iş arayanlara ve kendi hissedarları da dahil olmak üzere, bugün eskisine oranla çok daha geniş bir aday yelpazesine sahip olan firmalara büyük yararlar sağlayacağına inanıyor. Bu yararları şöyle sıralayabiliriz:

İş eşleşmesi ve arama etkinliğinde ciddi bir artış – Daha çeşitli iş ve kariyer fırsatlarının, araçlarının ve kaynaklarının bir araya gelmesi sayesinde, firmalar ve adaylar daha büyük bir rahatlık, daha kesin sonuçlar ve Monster patentli 6Sense ™ arama teknolojisi ve diğer yaratıcı ürünler sayesinde daha başarılı aday-pozisyon eşleşmelerinden faydalanabilecekler.

Firmaların aday havuzlarında artış – Monster onunla çalışan firmalara ciddi bir şekilde genişlemiş çeşitli bölgeler ve sektörlere yayılmış bir aday havuzu sağlayabilecek. Media Metrix comScore raporlarına göre, HotJobs geçen yıl ortalama 12.6 milyon kişi tarafından ziyaret edilmiş.

Çeşitli sektörlerden adayların ilgilenebileceği iş ilanlarında artış – Monster ve HotJobs iş ilanlarının birleşmesi sayesinde, iş arayan adaylar sağlık, finans, sigortacılık, perakende satış, imalat, bilgi teknolojileri ve toptancılık gibi yeni iş imkânları sunmakta önde gelen sektörlerde daha fazla iş imkânına ulaşabilecekler.

Ek medya anlaşmaları ve aracılarla yapılan anlaşmalar sayesinde işe alımla ilgili reklamlarda artış – HotJobs’un 600’den fazla günlük ve haftalık gazete networkünün de eklenmesiyle, Monster’ın yerel gazetelerle olan anlaşma sayısı yaklaşık 1000’e çıkacak. Bu ek gazete anlaşmaları, online ve basılmış ilanları sayesinde, Monster’ın iş arayanları özellikle sağlık, eğitim, vasıflı ve saatlik iş kategorilerinde iş imkanları sağlayabilecek daha küçük, yerel firmalarla bağlantıya geçirme stratejisini daha da geliştirecek.

Yahoo!, Newspaper Consortium (NPC) partnerliğine; ve reklam arama ve yayınlama, içerik dağılımı, reklam platformu oluşturmak gibi konularda kendi NPC anlaşması dahilinde bulunan gazetelere hizmet vermeye devam edecek.

Anlaşmaya dair bütün işlemler, Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act ve diğer alışılagelmiş kapanış şartları dahilinde yapılacak. İşlemlerin 2010’un üçüncü çeyreğinde, düzenleyici gözlemler dahilinde tamamlanması bekleniyor. Monster bu kazanımdan, operasyonel bir sinerji yaratmayı umuyor ve bütün bu işlemlerin, alışveriş anlaşmasıyla doğacak giderler de dahil olmak üzere, tahmini 2010 yılı kazancıyla aynı seviyede olacağını, ilerleyen zamanlarda ise artacağını tahmin ediyor.

Bu işlemlerle ilgili konularda Stone Key Partners LLC and Bank of America Merrill Lynch, Monster’ın finansal danışmanları konumundalar. Allen & Company LLC ise Monster yönetim kuruluna adilane bir anlaşma için fikir veriyor.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]