SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

CHP Tuzla’da Ekşi’ye tepki istifaları…

Yayınlanma:
ABONE OL

600 CHP’li üye toplu istifa etti…

CHP Tuzla İlçe Örgütü’nde, yeni ilçe başkanı olan Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi depremi yaşanıyor. Yaklaşık 600 üye dün düzenledikleri bir basın toplantısıyla partiden istifa etti. İstifa edenlerin arasında eski ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri de bulunuyor.

600 CHP üyesi istifa etti

Yaptığı iddia edilen yolsuzluklar nedeniyle, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan, hakkında açılan iki davada 8 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasaklı olması istenen Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi’nin, tartışmalı bir kongre sonrası CHP Tuzla İlçe Başkanı olması, ilçede bulunan CHP’lileri isyan ettirdi.

Aralarında CHP Tuzla İlçe Örgütü’nün kurucu üyelerinden eski İlçe Başkanı İbrahim Talay, son CHP ilçe kongresinde ilçe başkanı adayı olan Sertan Özcan, CHP eksi Meclis Üyeleri Niyazi Tepeli, Mustafa Ünal, eski yöneticiler Hüsamettin Petek, Baki Demir, Celal Kanak gibi CHP’nin ilçede önde gelen birçok isminin de bulunduğu yaklaşık 600 üye partiden istifa etti.

“CHP sağa teslim edilmiştir”

Dün İçmeler Mahallesi’nde bulunan Şifalı Sular Dinlenme Tesisleri’nde bir araya gelen CHP üyeleri, partinin sağcılaştığını, artık CHP’de sol değerleri savunmanın mümkün olmadığını, adı sık sık yolsuzluklarla anılan, hakkında yolsuzluk davaları açılan ve yargılanması devam eden bir ismin ilçe başkanı olmasını kabul etmediklerini belirterek partilerinden istifa ettiler.  CHP üyeleri, parti yetkililerinin Ekşi’yi görevden almaması halinde istifaların devam edeceğini belirterek, CHP’nin Tuzla’da ‘sol’la alakası kalmadığını belirttiler.

“Yolsuzluktan yargılanan birisi İlçe Başkanı olmuştur.”

Düzenlenen basın toplantısında bir açıklama yapan Eski İlçe Başkanı İbrahim Talay, “Parti tamamen sağcılaştırılmıştır. Artık bu partide sol değerler kalmamıştır. Farklı sesler partiden uzaklaştırılmıştır. Yolsuzluk iddilarının ardından Orhanlı Belediye Başkanlığı görevinden alınan, şu anda yolsuzluktan yargılanan birisi önce CHP Belediye Başkan Adayı olmuş, seçimi kaybetmesinin ardındansa naylon üyelerle İlçe Başkanı seçilmiştir. Bu durumda bu partide siyaset yapma imkanı kalmamıştır.” Dedi.

Basın toplantısında bir soruyu cevaplayan Yayla Mahallesi delegesi Cemile Coşkun ise, ‘Bu örgütün başına toplumu değil sadece kendilerini düşünenler gelmiştir. CHP Tuzla ilçe Yönetimi faşisttir. Ilçe Yönetiminin amacı bir kişiyi aklamak ve Ona kalkan olmaktır.” dedi.

İlçe Başkanlığı kalkan mı?

Orhanlı Belediye Başkanı iken ANAP’lı olan Cemil Ekşi, beldesinde zehirli variller olayının ortaya çıkmasının ardından CHP’ye üye olmuş ve parti rozetini CHP Genel Başkanı Deniz Baykal takmıştı. Daha sonra adı sık sık yolsuzluk haberleriyle gündeme gelen Ekşi, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmış ve hakkında birçok dava açılmıştı. Ekşi’nin yerel seçimlerde CHP’nin Tuzla belediye başkan adayı da olmasının ardından, üyelerin partilerine tepkisi artmıştı. Ekşi’nin son olarak tartışmalı bir kongrenin ardından ilçe başkanı olması ise parti üyelerini isyan ettirdi.

Deniz Gezmiş diyen delege saldırıya uğramıştı!

Üyeler ayrıca kongrede bir delegenin ‘Bu partide bize Deniz Gezmişleri, Nazım Hikmetleri, Uğur Mumcuları anlatacak ilçe Başkanı lazım. Sen bunları bize anlatabilecek misin Cemil Ekşi?” demesi üzerine Ekşi taraftarlarının  saldırısına uğraması ve Ekşi’nin ilçe başkanı olmak için AKP’li ve BBP’li olan bazı kişileri delege yaptığı iddialarıyla ilgili olarak yaplan  şikayetlere, Istanbul İl Başkanı Gürsel Tekin’in ‘bu rezaleti çözeceğiz’ sözü vermesine rağmen bir sonuç alamayınca toplu olarak partilerinden istifa etme kararı aldılar. İstifalarda ayrıca, CHP’li belediye meclisi üyelerinin Ekşi’nin yolsuzluk dosyasının Sayıştay’a gönderilmesine engel olmaya çalışmaları ve Ayazma’nın Tuzla halkına iade edilmesine karşı çıkmalarınında etkili olduğu ifade edildi. İstifaların önümüzdeki günlerde devam edeceği belirtiliyor.

İlgili Haberler

Basında Kartal
25 Mart 2024
Başkan Gökhan Yüksel, İftar Sofrasında Kartallı Komşularıyla Buluşuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte her akşam iftar sofrasında Kartallı komşuları ile bir araya geliyor. Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde yaptığı mahalle iftarlarına katılan Başkan Gökhan Yüksel, Hürriyet, Soğanlık, Yakacık Çarşı ve Esentepe Mahallesi’nde kurulan iftar sofrasında Kartallılar ile bir araya geldi. Başkan Yüksel, belediye personeli ve aileleri ile Kartal Ekolojik Pazar […]

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]