Okul ziyaretinde makam aracı bisiklet

Yayın: 12:39 - 17.04.2018
Güncelleme: 12:39 - 17.04.2018

Pendik’te bisikletli ulaşımı yaygınlaştırmak üzere dört mahallede pilot çalışma başlatan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, bu bölgedeki okul ziyaretlerine artık makam aracı yerine bisikletle gidiyor.

 

Her hafta bir okulda öğrencilerle buluşan ve  deneyimlerini paylaşarak sohbet eden  Başkan Şahin, pilot bölge seçilen dört mahalledeki okullara giderken artık bisiklet kullanıyor.  Harmandere Hazerfan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ndeki sabah programına gitmeden önce de toplanma alanında öğrencilerle buluşan Belediye Başkanı Şahin, yaklaşık bir kilometrelik güzergahı bisikletle kat etti. Okula varınca öğrencilerle birlikte bisikletini park eden Başkan Şahin, ardından okuldaki programına geçti.

Burada öğrencilere seslenen Başkan Şahin,  son yıllarda artan obeziteye dikkat çekerek, “Her yere arabayla gitme sevdası ve  hareketsiz yaşam sonucunda oluşan obeziteye karşı bisikleti ulaşım aracı olarak kullanalım istiyoruz.  Bu nedenle şimdilik dört mahallemizde metroya da okula da gidilebilecek 30 kilometrelik kesintisiz bisiklet yolu projesi başlattık” dedi.

Exit mobile version